Nedēļas noslēgumā sniegpārslas nomainīs lietus

Savukārt novembris iesāksies ar siltāku laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Oktobra nogalē laikapstākļi būs mainīgi, nedēļas izskaņā daudzviet virpuļos sniegpārslas, vietām veidojot nelielu sniega kārtiņu.

Taču svētdien, ieplūstot siltākai gaisa masai, sniegu nomainīs lietus. Paaugstinoties gaisa temperatūrai, jaunnedēļ dienās gaiss daudzviet iesils līdz +5…+10 grādiem (pēc Celsija).

Interesanti, ka jau šajā dzestrajā periodā valsts galējos ziemeļaustrumu rajonos

iespējama meteoroloģiskās ziemas iestāšanās.

Tas notiek, ja piecas dienas pēc kārtas diennakts vidējā temperatūra ir 0 grādu vai mazāka. Latvijas austrumos meteoroloģiskās ziemas sākumu pārsvarā novēro agrāk nekā rietumos.

Tuvākajās dienās debesis klās mākoņu sega, kura piektdien daudzviet, bet sestdien vairs tikai vietām nesīs nokrišņus. Pārsvarā snigs, lai gan vietām piekrastē un valsts rietumos, kur gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka, gaidāms arī slapjš snieg, lietus, valsts austrumos gaidāms arī sasalstošs lietus – atkala.

Ceļa satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši piesardzīgiem, jo snigšanas laikā braukšanas apstākļi būs apgrūtināti – ceļi būs slideni un pasliktināsies redzamība. Kā dienās, tā arī naktīs, pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra saglabāsies -2…+3 grādu robežās, tikai sestdien dienā valsts rietumu rajonoss gaiss iesils līdz +3…+5 grādi.

Svētdien pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss, un ar to kopā – arī jauna nokrišņu zona, kas, sākot ar vakarpusi, lielākajā daļā valsts teritorijas nesīs sniegu. Tas pāries lietū, kas nokausēs nelielo, līdz šim izveidojušos sniega segu. Dienā pastiprināsies dienvidaustrumu, austrumu vējš, kas pūtīs lēni līdz mēreni. Nakts stundās gaisa temperatūra būs +2…-4 grādi, savukārt dienā nebūs siltāks par +1…+6 grādiem.

Nākošās nedēļas pirmajā pusē virs valsts teritorijas pakāpeniski pazemināsies atmosfēras spiediens– gaidāmi intensīvāki nokrišņi. Vējš iegriezīsies no dienvidu puses un pūtīs mēreni, piekrastes rajonos tas būs brāzmains.

Nedēļas sākumā un nogalē gaisa temperatūra kā nakts, tā arī dienas stundās lielākajā valsts daļā būs pozitīva, tādēļ dominējošais nokrišņu veids būs lietus, taču nedēļas vidū naktīs termometra stabiņš lielākoties pieturēsies zem 0 grādu atzīmes. Jaunnedēl diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš vietām atkal varētu pārsniegt +10 grādu atzīmi.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas