RD budžetā plānoti par 140 miljoniem lielāki ienākumi nekā pērn

Rīgas dome (RD) trešdien, 25.janvāŗī, pieņēma pašvaldības budžetu, kura ieņēmumi šogad tiek plānoti par vairāk nekā 140 miljoniem eiro lielāki, nekā tie bija 2022.gadā.

Pagājušā gada novembrī Rīgas dome grozīja pašvaldības budžetu, paredzot ieņēmumus nepilnu 1,038 miljardu eiro apmērā. Savukārt 2023.gadā ieņēmumi plānoti 1,179 miljardu eiro apmērā. Turpretim izdevumi šogad plānoti 1,26 miljardu eiro apmērā, kas ir par aptuveni 73 miljoniem eiro vairāk nekā pērn.

Pašvaldības budžeta izdevumi pārsniegs budžeta ieņēmumus par 77 miljoniem eiro.

Kā tika skaidrots deputātiem, šis esot pagaidu, jeb tehniskais budžets. Tas tikšot grozīts pēc tam, kad pieņems valsts budžetu un valdība noslēgs vienošanos ar Latvijas Pašvaldību savienību. Līdz ar to šis budžeta plāns balstoties uz Finanšu departamenta aprēķiniem, ārējiem normatīvajiem aktiem, kas nosaka pedagogu atalgojumu un minimālās algas palielināšanu, un uz iepriekš domes pieņemtajiem lēmumiem.

Budžets veidots bez politiskās diskusijas par līdzekļu piešķiršanu prioritātēm, un tas veidots ar aprēķinu, ka nepārsniegs vienu divpadsmito daļu izdevumu mēnesī.

Plānots, ka darbs pie budžeta grozījumiem jeb «īstā budžeta» sāksies februārī.

Budžeta komisija par budžeta grozīšanu tiks sasaukta 3.martā, Finanšu un administrācijas lietu komiteja ieplānota 9.martā. Gala lēmumu par pašvaldības budžetu plānots pieņemt 22.martā, ja nenotiks nobīdes valsts budžeta pieņemšanā.

Lasiet arī: Staķis cer uz šīs Rīgas domes koalīcijas uzvaru 2025.gada vēlēšanās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas