FOTO| Twitterī: Dziesmu svētku jubilejas pastmarka kā no šausmu filmas

Latvijas Pasta pastmarka par godu Dziesmu svētku 150 gadu jubilejai sociālajos tīklos izpelnījusies ļoti asu kritiku – daži Twitter lietotāji pastmarkā attēlotos tautu bērnus salīdzinājuši ar amerikāņu kulta šausmu filmas Kukurūzas bērni personāžiem.

Pastmarkas autore ir latviešu māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, kas iepriekš ir izstrādājusi dizainus aptuveni 100 Latvijas Pasta pastmarkām, tostarp, sērijas Tautastērpi (1993), Ziemassvētki (1994), Cimdi (2004), Latvijas armijai – 100 (2018). Tāpat Ozola-Jaunarāja sadarbībā ar Latvijas Banku ir izstrādājusi dizainu jubilejas monētām, kas veltītas Aspazijai un Rainim.

Uz pastmarkas, kas jau paspējusi izpelnīties nosodījumu no dažiem sociālo tīklu lietotājiem, ir attēloti dziedoši un dejojoši tautu bērni. Delfi Plus žurnālists Viesturs Radovics savā Twitter kontā izvietojis pastmarkas attēlu ar piebildi, ka “kukurūzas bērni” šajā pastmarkā esot mazākā problēma.

Twitter lietotājs Didzis Veinbergs jautā, vai tā tiešām ir īstā pastmarka. Radovics atbildējis ar saiti uz paziņojumu par Ozolas-Jaunarājas izstādi Pastmarkas. Latvijas tēls. Artas Ozolas-Jaunarājas versijas.

Arī citi sociālo tīklu lietotāji pauduši visai neglaimojošus vārdus par mākslinieces garadarbu, norādot, ka pastmarkā attēlotie tautu bērni izskatās tā, it kā viņiem būtu garīgas attīstības problēmas.

Savukārt daži uzskata, ka māksliniece varēja arī labāku dizainu izstrādāt, kā arī apšauba, vai savdabīgā bildīte nav taisīta, izmantojot Adobe Ilustrator dizaina programmu.

Salīdzinot pastmarku un astoņdesmito gadu sākumā uzņemtās šausmu filmas Kukurūzas bērni (Children of Corn) reklāmas plakātus zināma līdzība mākslinieciskajā stilā ir saskatāma.

Taču nevarētu teikt, ka tas arī ir tik briesmīgs, kā filma, ar kuras varoņiem ir salīdzināti pastmarkā redzamie tautu bērni.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas