Svētki gaidāmi silti un lielākoties sausi

Naktī uz piektdienu gaidāms daļēji mākoņains laiks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, un nakts pirmajā pusē vietām austrumu rajonos prognozēts lietus. Līgo dienā būs mainīgs mākoņu daudzums un nokrišņi nav gaidāmi.

Pūšot lēnam vējam, vietām rietumos izveidosies migla. Diennakts tumšajās stundās kā Līgo, tā Jāņos gaisa temperatūra būs +13…+18 grādu (pēc Celsija) robežās, savukārt dienā gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem, jūras piekrastē vēsāks, tur +18…+22 grādi.

Mainīgs mākoņu daudzums lielākoties saglabāsies arī Jāņu naktī.

Tomēr pēcpusdienā lokāli gaidāms īslaicīgs lietus un iespējams pērkona negaiss. Saglabājoties lēnam vējam, naktī un no rīta atsevišķos rajonos izveidosies migla.

Pēcsvētku svētdienā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām prognozēts neliels lietus ar iespējamu pērkona negaisu. Turpinās dominēt lēns vējš. Nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +12…+17 grādu atzīmi, taču maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +21…+24 grādi, piekrastē līdz +17…+20 grādiem.

Siltos un sausos laikapstākļus jaunnedēļ nomainīs ar nokrišņiem bagātāks un nedaudz vēsāks laiks. Mākoņi turpinās mīties ar sauli, kas rezultēsies ar kādu lietaināku brīdi, bet

saglabāsies vasarīgs siltums.

Gaisa temperatūras naktīs pieturēsies līdzīgi kā līdz šim, taču dienās termometra stabiņš daudzviet varētu nepārsniegt +25 grādu atzīmi.

Centrs atgādina – spīdot saulei, UV indekss ir vidēji augsts līdz augsts, ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk lasiet šeit

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas