Google iepazīstina Eiropu ar jaunu čatbotu

Google Eiropas Savienībā izlaidusi mākslīgā intelekta vadīto čatbotu Bard, pēc tam, kad atrisināti problēmjautājumi, kas satrauca bloka galveno datu aizsardzības pārraugu, raksta Politico.

ASV tehnoloģiju gigants jūnijā atlika jaunā čatbota piedāvāšanu Eiropā. Bard veidots kā OpenAI ChatGPT konkurents, un Īrijas Datu aizsardzības komisija iepriekš uzsvēra, ka uzņēmums nav sniedzis pietiekamu informāciju par to, kā rīks atbilst ES Vispārīgo datu aizsardzības regulai (VDAR). Īrijas Datu aizsardzības komisija ir galvenais Google darbības uzraugs ES, jo tieši Īrijā atrodas ASV uzņēmuma galvenais birojs Eiropā.

Īrijas regulatora pārstāvis Greiems Doils (Graham Doyle) Politico sacīja:

Google pirms rīka palaišanas ir veikusi virkni izmaiņu, galvenokārt palielinot caurspīdīgumu

un izmainot lietotāju pārvaldītās informācijas apjomu.”

Google vecākais produktu vadītājs Džeks Kravčiks (Jack Krawczyk) medijiem sacīja, ka uzņēmums papildinājis Bard ar jaunām funkcijām, kas paplašina lietotājiem pieejamo kontroli un izvēles iespējas. Lietotāji zinās, kā tiek izmantoti viņu dati, atteikties no atsevišķi datu nodošanas, un kontrolēt, kuras sarunas ar Bard Google saglabā vai dzēš.

Mainīta lietotāju saskarne, lai pievienotu “privātuma centru”, un tajā būs pieejama kontekstuālā informācija. Čatbots būs pieejams vairāk nekā 40 valodās, tostarp arābu, ķīniešu, hindi, vācu un spāņu.

Kravčiks norādīja, ka

sarunas ar datu pārraugiem Eiropā bijušas ļoti auglīgas, un piebilda, ka cer arī uz turpmāku dialogu.

Doils sacīja, ka regulators turpinās sadarbību ar Google arī pēc rīka palaišanas, un Google piekritusi pēc trīs mēnešiem iesniegt atskaiti.

Bard galvenais konkurents ChatGPT martā tika uz laiku aizliegts Itālijā, jo radās bažas, ka tas pārkāpj datu aizsardzības standartus. Izmeklēšana saistībā ar OpenAI čatbotu notiek arī Spānijā un Vācijā.

Google jūnijā pieņemtais lēmums ir viens no piemēriem, kad ASV tehnoloģiju uzņēmumi atturas ieviest bloka valstīs jaunus produktus. Facebook mātesuzņēmums jūlijā sākuma uzsāka Threads darbību, kas ir Twitter līdzīga mikroblogošanas platforma. Threads pieejama vairāk nekā simts valstīs, bet ne ES, jo pastāv neskaidrības par regulējumu.

Lasiet arī: Masks draud uzsākt tiesvedību pret Meta

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas