Gruzija iebilst pret tās iesaistīšanu sankciju īstenošanā

Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili norādījis, ka tirdzniecības apturēšana starp Gruziju un Krieviju atstās niecīgu iespaidu uz agresorvalsts ekonomiku, raksta Politico.

Garibašvili iebildis pret Eiropas Savienības ierosinājumu piemērot sankcijas arī trešajām valstīm, kuras turpina uzturēt uzņēmējdarbību ar Maskavu. Gruzijas premjerministrs intervijā Kataras Ekonomikas forumā sacīja: “Tik daudz, cik ES notirgo Krievijai četrās dienās, mēs pārdodam gada laikā.”

Premjerministrs norādīja, ka Gruzijas tirdzniecības apgrozījums ar Krieviju gadā ir mazāks par vienu miljardu dolāru, un

sankciju piemērošana viņa valstij ir smieklīga, jo neatstās nekādu iespaidu uz Krievijas ekonomiku.

Krievija ir otra lielākā Gruzijas tirdzniecības partnere. Saskaņā ar Gruzijas Statistikas pārvlades datiem, 2022.gadā tirdzniecības apjoms starp abām valstīm sasniedza 2,5 miljardus dolāru.

Bijusī Pdomju Savienības republika ir to Kaukāza un Centrālāzijas valstu vidū, kuru sadarbība ar Krieviju uzplauka pēc tam, kad rietumvalstis piemēroja Maskavai sankcijas par vardarbīgo iebrukumu Ukrainā. Muitas dati no Tirdzniecības datu uzraudzības platformas liecina, ka kopš 2022.gada februāra Gruzijas tirdzniecības apjoms ar Krieviju pieaudzis par teju 22%.

ES šobrīd apspriež 11.sankciju paketi pret Krieviju, kas iekļautu arī mērus pret valstīm, kas turpina sadarboties ar Maskavu, tieši vai netieši palīdzot apiet sankcijas.

Lasiet arī: G7 vienojas par jaunām sankcijām pret Krieviju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas