Trīs partiju bloks plāno veikt pārrunas ar citām Rīgas domē pārstāvētajām partijām par koalīcijas izveidi

Sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar Par/Progresīvajiem (PP), trīs partiju bloks ir nolēmis sākt sarunas ar citām “valstiski domājošajām” galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām, to trešdien pēc trīs pušu kopīgām sarunām paziņoja Jaunās vienotības (JV) politiķis, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis, Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) politiķis, vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) un Kods Rīgai (KR) politiķe, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (KR).

Sarunām “durvis vaļā” palikšot arī PP. Taču, sniedzot vērtējumu līdz šim notikušajām sarunām,

Ķirsis vērtēja, ka PP pieeja liecināja, ka Par/Progresīvajiem neesot nopietni nolūki šajā procesā. Politiķis izklāstīja vairākas problēmas līdzšinējo sarunu gaitā ar PP.

Plānojot sarunas ar citām partijām, Ķirsis nosauca vairākus kritērijus, pēc kuriem vērtēšot, vai konkrētie spēki atbilst “valstiskai stājai”.

Svarīgākais kritērijs būšot tas, vai partija pērn atbalstīja un nebalsoja pret “okupekļa” nojaukšanu Uzvaras parkā.

Kā piebilda Ratnieks, no NA puses būs svarīgi, lai koalīcijā nestrādātu Saskaņa un Latvijas Krievu savienība.

Līdz ar šo trīs pušu kodola lēmumu pēc būtības ir noraidīts Par/Progresīvo trešdien, 2.augustā, izteiktais piedāvājums, kurā PP piedāvāja atteikties no vienas savas komitejas un veikt arī vēl divu citu amatu rotāciju ar mērķi vicemēru skaitu samazināt līdz vienam.

Iepriekš dažas nedēļas notika Rīgas domes koalīcijas sarunas starp PP no vienas puses un JV, NA/LRA un KR kodolu no otras puses.

Tomēr tagad tās ir nonākušas strupceļā, tajā skaitā, nespējot vienoties par vicemēru skaitu.

Lasiet arī: Par!/Progresīvie aicina konservatīvo RD frakciju bloku uz kompromisu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas