VDD informācija neliecina par Vagner radītu tiešu apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai

Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā esošā informācija neliecina, ka algotņu grupējums Vagner šobrīd radītu tiešu apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai, medijiem pauda dienestā.

VDD atbilstoši savai kompetencei pastāvīgi iegūst informāciju par Krievijas algotņu grupējuma Vagner aktivitātēm un vērtē ar tām saistītos riskus gan nacionālajai, gan reģionālajai drošībai.

VDD kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sadarbībā ar Valsts robežsardzi pastiprinātā režīmā veic migrācijas kontroles pasākumus, lai nepieļautu tādu ārvalstnieku ieceļošanu Latvijā, kas var radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko ceturtdien paziņoja, ka Prigožins, kurš pēc Vagner dumpja bija ieradies Baltkrievijā, ir atgriezies Krievijā.

Jau vēstīts, ka Vagner līderim Jevgeņijam Prigožinam un Vagner kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā, lai viņi izbeigtu Krievijā sākto militāro dumpi.

Baltkrievijā nav ieradušies daudz algotņu grupējuma Vagner kaujinieku, ceturtdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

“Mēs esam novērojuši dažus sagatavošanās darbus lielu Vagner karavīru grupu uzņemšanai Baltkrievijā,” teica Stoltenbergs.

Lasiet arī: Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti brīdina NATO par Baltkrievijā notiekošā radīto apdraudējumu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas