Trīskārši samazinājies Igaunijā iebraukušo Krievijas pilsoņu skaits

Lai gan Tallinas ielās joprojām manāmas automašīnas ar Krievijas numura zīmēm, kopš pandēmijas sākuma Igaunijā iebraukušo Krievijas pilsoņu skaits samazinājies trīs vai pat četras reizes, raksta Igaunijas medijs ERR News.

Galvenais iemesls ir vīzu ierobežojumi. Igaunijas Policijas un roebžsardzes pārvaldes (PPA) pārstāvis Ilmārs Karo (Ilmar Kahro) ERR sacīja: “Kopš iebrukuma Ukrainā un tam sekojošajām sankcijām Krievijas pilsoņu skaits, kas ierodas Igaunijā, ir ievērojami samazinājies. Salīdzinot situāciju šodien ar laiku pirms pandēmijas, Krievijas pilsoņu skaits, kas Igaunijā ierodas, izmantojot sauszemes robežkontroles punktus, ir samazinājies trīs vai pat četras reizes.”

Viņš piebilda, ka 2020. un 2021.gadā iebraukušo Krievijas valsts piederīgo skaits bija vēl mazāks nekā pērn, jo spēkā bija stingri noteikumi Covid-19 pandēmijas ierobežošanai. Karo arī norādīja, ka, ņemot vērā sankcijas, Krievijas pilsoņiem netiek izsniegtas tūristu vīzas, un nav atļauta iebraukšana valstī atpūtas nolūkos: “Krievijas pilsoņiem

Igaunijā ļauts iebraukt tad, ja viņiem ir Igaunijas vai kādas citas ES valsts uzturēšanās atļauja.

Ir atļauts ierasties pie ģimenes ārkārtas gadījumos, piemēram, lai apmeklētu bēres. Lauvas tiesai Krievijas pilsoņu, kas regulāri šķērso robežu, ir tiesības uzturēties Igaunijā.”

Pirmo četru 2023.gada mēnešu laikā Igaunijas robežsardze ir liegusi Igaunijā ienākt 630 Krievijas pilsoņiem. Karo skaidroja: “Galvenais iemesls neļaut iebraukt Igaunijā ir tas, ka, šīs personas saskaņā ar sankciju nosacījumiem nav tiesīgas šeit atrasties. dažkārt cilvēki kļudaini domā, ka var apciemot radiniekus ar termiņuzturēšanās atļauju, bet tas vairs nav iespējams. Dažkārt mēs atklājam, ka persona uz robežas nav norādījusi patiesu iebraukšanas iemeslu. Tāpat neļaujam Igaunijā nonākt personām, kas var radīt risku valsts drošībai vai sabiedriskajai kārtībai.”

Igaunijas Ārlietu ministrija informējusi, ka ievērojami samazinājies arī pieprasīto vīzu skaits. 2022.gada laikā tas nokritās par 60%, un, salīdzinot ar 2019.gadu, Krievijas pilsoņi pieprasījuši par 89% mazāk vīzu.

Kopš 2022.gada 10.marta Igaunija vairs nepieņem pieteikumus vīzu saņemšanai no Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Izņēmums ir vienīgi ģimenes apvienošana, humāni apsvērumi un daži citi atsevišķi gadījumi.

Lasiet arī: Lietuvā turpina pieaugt Krievijas pilsoņu skaits

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas