Politologs: Rīgas domes koalīcijai nav citu iespēju kā runāt savā starpā un nesaskaņas nobīdīt malā

Rīgas domes koalīcijai nav citu iespēju, kā runāt savā starpā un nesaskaņas nobīdīt malā, tādu viedokli medijiem pauda politologs Juris Rozenvalds.

Viņš norādīja, ka Rīgas domē ”kašķis ir ne pa jokam”, bet koalīcijai nav citu iespēju kā runāt savā starpā un piedot savstarpēji izteiktos apvainojumus.

Jauna koalīcija bez Progresīvo/Par frakcijas tehniski ir iespējama, bet tā, visticamāk, nav alternatīva, uzskata Rozenvalds.

Politologs pieļāva, ka beigās savstarpējie apvainojumi tiks mīkstināti un nobīdīti malā, jo citādi grūti atrast politisko loģiku – ko tad īsti politiskie spēki grib panākt. 

Rozenvalda ieskatā ir divi varianti – politiskās partijas atsāk draudzību, pārvelk strīpu nesaskaņām un turpina kopā strādāt, vai notiek ārkārtas vēlēšanas.

Politologs sacīja, ka visi baidās no ārkārtas vēlēšanām, bet citi baidās vairāk.

No pašreizējās Rīgas domes koalīcijas visvairāk no ārkārtas vēlēšanām varētu baidīties Jaunā vienotība, Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un Kods Rīgai, savukārt ”Progresīvajiem” varētu būt cerības palielināt savu mandātu skaitu, pieļāva politologs.

Tāpat Rozenvalda vērtējumā, no ārkārtas vēlēšanām ieguvēja varētu būt partija Latvija pirmajā vietā ar Aināru Šleseru priekšgalā, kam ir pieredze Rīgas domes vadīšanā.

Kā ziņots, pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu ir sašķēlusies Rīgas domes valdošā koalīcija, kā rezultātā par atkāpšanos ir paziņojis un oficiāli zaudējis amatu Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), un par Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju kļuvis vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Staķa līdzšinējie Rīgas domes koalīcijas partneri JV, NA/LRA un Kods Rīgai ir nolēmuši uzņemties iniciatīvu sarunām par jaunas koalīcijas veidošanu, bet no Par/Progresīvajiem (PP) sagaida atsaukumu, pēc viņu vārdiem, “melīgajiem apgalvojumiem”.

Lasiet arī: Progresīvie varētu rosināt iecelt Ozolu par Rīgas mēra pienākumu izpildītāju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas