VIDEO | Vācijas lauksaimnieki bloķē ceļus, protestējot pret subsīdiju samazināšanu

Vācijas lauksaimnieki pirmdienas, 8.janvāra, agrā rīta stundā sāka valsts mēroga protestus pret plānoto lauksaimniecības subsīdiju pakāpenisko atcelšanu, traucējot satiksmi ar traktoru un kravas automašīnu konvojiem, daži no kuriem bija rotāti ar protesta plakātiem, ziņo Reuters.

Policijas ziņojumos sacīts, ka vairākās vietās bijuši bloķēti ceļi, izraisot satiksmes sastrēgumus rīta pīķa stundā.

Lauksaimnieki ir solījuši bloķēt galvenos ceļus līdz nākamās nedēļas pirmdienai,

brīdinot, ka nodokļu atvieglojumu atcelšana novedīs pie saimniecību bankrota.

Medijs ziņo, ka pirmdien publicētajā intervijā laikrakstā Stern Vācijas lauksaimnieku apvienības (DBV) vadītājs lūdza sabiedrības līdzjūtību, sakot, ka iebilst pret ierosināto nodokļu paaugstināšanu lauksaimniecības nozarē.

Lauksaimnieku reakcija pagājušajā nedēļā lika kanclera Olafa Šolca (Olaf Scholz) koalīcijai, steidzoties noslēgt 2024.gada budžetu, kura sagatavošanu aizkavēja tiesas spriedums, veikt negaidītas izmaiņas, tostarp grozīt plānus par subsīdiju samazināšanu lauksaimniecībai.

Tā vietā, lai pēkšņi pārtrauktu lauksaimniekiem piešķirtās nodokļu atlaides lauksaimniecības dīzeļdegvielai,

subsīdijas tiks samazinātas pakāpeniski – šogad par 40 %, 2025.gadā – par 30 %, bet no 2026.gada tās tiks pārtrauktas pavisam.

Neraugoties uz Vācijas valdības veiktajām izmaiņām, atsakoties arī no plāniem atcelt transportlīdzekļu nodokļa atvieglojumus mežsaimniecībai un lauksaimniecībai, DBV apgalvo, ka šīs izmaiņas nav pietiekamas, un saglabā savus plānus rīkot valsts mēroga protestus, raksta Reuters

Lasiet arī: Stividoru asociācija aicina neapturēt graudu tranzītu, sekojot Vācijas un Francijas piemēram

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas