Par Saeimas priekšsēdētāju virza Rosļikovu un Mieriņu

Pēc tam, kad ZZS kandidāts Saeimas priekšsēdētāja amatam Gunārs Kūtris trijās balsojuma kārtās neguva deputātu atbalstu, un pēc stundu ilga pārtraukuma tika izvirzīti divi jauni pretendenti – partijas Stabilitātei! un tās Saeimas frakcijas vadītājs Aleksejs Rosļikovs un kuluāros jau minētā Daiga Mieriņa (ZZS).

Rosļikovu izvirzīja viņa vadītās frakcijas deputāte Svetlana Čulkova, savukārt Mieriņu – pieci valdošās koalīcijas deputāti. Savu atbalstu – noprotams, arī frakcijas vārdā – viņai debatēs pauda Edmunds Jurēvics (JV), Augusts Brigmanis (ZZS) un

– it kā negaidīti –

arī partijas Latvija pirmajā vietā un tās deputātu frakcijas līderis Ainārs Šlesers.

Nacionālās apvienības un Apvienotā saraksta deputāti debatēs galvenokārt pārmeta atteikšanos dot ilgāku laiku pieteikto kandidātu izvērtēšanai. Raivis Dzintars (NA) ironizēja, ka pēc pretendentu pieteikšanas piecu minūšu laikā nākamais solis būšot tos pieteikt jau pēc balsojuma. Pozīcijas deputāti viņiem savukārt pārmeta liekulīgu vajadzību iepazīt Mieriņu, jo viņa jau tāpat esot pamanīta Saeimas darbā, un slavēja kandidāti. 

Pieci AS un NA deputāti iesniedza priekslikumu sēdi pārtraukt līdz ceturdienas, 21.septembra rītam. Ar 24 balsīm par un 63 balsīm pret tas tika noraidīts, un sākās balsošana ar biļeteniem. 

Lasiet arī: Smiltēnu atceļ no Saeimas priekšsēdētāja amata, Kūtri neievēl

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas