VIDEO| Baltijas antifašisti aicina interesentus pieteikties karot Ukrainā

Nesen sociālajā tīklā Twitter vairāki lietotāji padalījušies ar video, kurā Baltijas antifašisti aicina interesentus karot Ukrainā pret “fašistiem” un pēcāk “sakārtot Baltijas valstis”.

Nedaudz vairāk nekā minūti garajā video propagandisti stāsta, ka ir saņēmuši atļauju veidot brīvprātīgo bataljonus no Baltijas valstīm karošanai Ukrainā.

Abi runātāji video norāda, ka iepriekš ir saņēmuši ļoti daudz zvanu un vēstuļu ar jautājumiem, kā var iesaistīties “cīņā ar fašistiem” un par “došanos uz fronti”.

“Laiks ir pienācis, mēs varam jūs uzņemt, apmācīt un nepieciešamības gadījumā nodrošināt ar darba vietām. Palīdzēsim arī noslēgt līgumu ar Krievijas Aizsardzības ministriju, lai varētu saņemt atļauju militārajai apmācībai, karošanai Ukrainā ar mūsu kopējiem ienaidniekiem,” stāsta propagandisti un piebilst, ka “karot gribētājiem jāievēro visi drošības pasākumi, lai netiktu pieķerti un sodīti”.

“Tāpat kā ienaidnieks arī mēs nezaudējam modrību, mēs vācam tos, kas ir gatavi karot ar šiem ienaidniekiem uz dzīvību un nāvi,” uzsver Baltijas antifašistu pārstāvji.

Uz Twitter publicēto video sabiedrība reaģējusi dažādi – daži norāda “ lai šie nelojālie personāži lasās uz savu karsti mīļoto Krieviju, jo šādi iedzīvotāji nevienai Baltijas valstij nav vajadzīgi”.

Citus interesē, ko par šādu aicinājumu domā valsts drošības un varas iestādes, savukārt daļa ironizē “ ka Krievijas armijai beigusies gaļa, ko sūtīt nāvē Ukrainā”.

Pagaidām neviena no valsts drošības un varas iestādēm nav reaģējusi uz sociālajos tīklos klīstošo video.

BNN jau vēstīja, ka 2022. gada 24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu, lai karotu ar  Krieviju, neskatoties uz to, ka šie apgalvojumu tā arī nav apstiprināti. Ukrainas ieskatā, Putina mērķis bija vienkārši okupēt un pakļaut Ukrainas teritorijas Kremļa kontrolei. 

Lasiet arī: VIDEO| Ukraiņi ieņēmuši svarīgākās augstienes ap Bahmutu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas