Trīs pušu bloks vēl nesteidz komentēt Ķirša izredzes kļūt par mēru

Trīs politisko spēku bloks vēl nesteidz formulēt oficiālu nostāju par Jaunās vienotības (JV) Rīgas domes politiķa, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītāja Viļņa Ķirša izredzēm kļūt par Rīgas mēru.

Vaicāts, vai pašu partiju pārstāvju pozitīvie izteikumi un tas, ka mēra pienākumi pagaidām uzticēti Ķirsim, liecina par viņu kā par favorītkandidātu, pats Ķirsis atbildēja, ka pašlaik JV, Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības (NA/LRA) un Kods Rīgai (KR) starpā šādas vienošanās vēl nav.

Līdz ko pienāks laiks Rīgas mēra kandidāta virzīšanai, tad arī šajā jautājumā tiks panākta vienošanās, sagaida Ķirsis.

KR politiķis Jānis Ozols atzīmēja, ka sākumā jāvienojas par principiem, darbiem, un ka pašlaik vēl tiek mēģināts izveidot pašu koalīciju.

Rīgas vicemērs, “Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības” (NA/LRA) frakcijas politiķis Edvards Ratnieks skaidroja, ka NA/LRA lēmumu jautājumā par kandidātu uz Rīgas mēra amatu nav vēl pieņēmuši.

Komentējot to, ka arī “Progresīvie” redz, ka iniciatīva mēra izvirzīšanā ir JV, NA/LRA un KR kodolam, Ratnieks atkārtoti uzsvēra, ka PP jau ir izmantojusi savu iespēju iepriekšējos gandrīz trīs gados, kad Rīgu vadīja viņu pārstāvis Mārtiņš Staķis (PP).

Kā ziņots, Rīgas domes jaunas koalīcijas izveides sarunās vēl nav atrasts “kompromisa gars”, pēc otrdien, 25.jūlijā notikušajām četrpusējām partiju sarunām pauda JV Rīgas domes politiķis, Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Ķirsis.

NA/LRA frakcijas politiķis Ratnieks PP kolēģiem adresēja kritiku, jo viņu rīcībā saskatot “vēlmi vilkt laiku”, bet NA/LRA labprāt ietu uz priekšu straujākiem soļiem.

KR politiķis Jānis Ozols atzīmēja, ka viņam par šodienas sarunām nav palicis optimistisks iespaids. Dialogs nav pavirzījies uz priekšu, jo katra puse – trīs pušu kodols no vienas puses un Progresīvie no otras puses – palikusi pie sava krīzes cēloņu tulkojuma, atzīmēja Ozols.

JV, NA/LRA un KR piedāvā kopā ar PP noslēgt sadarbības memorandu, kurā vienotos par svarīgākajiem uzdevumiem, tajā skaitā, Rīgas latviskās identitātes stiprināšanu un Eiropas Savienības līdzekļu apguvi. Dokumenta mērķis ir vienošanās par Rīgas domē ievēlēto “valstiski domājošo politisko spēku vairākuma” principiem koalīcijas veidošanā un būtiskākajiem darbiem Rīgai.

Šonedēļ norisināsies darbs pie memoranda teksta saskaņošanas.

Kā ziņots, lai pārmaiņu koalīcija spētu veiksmīgi turpināt darbu, ir jāatsakās no daudzajiem vicemēru amatiem, saglabājot tikai vienu šādu posteni, šādu pozīciju turpina uzturēt Rīgas domes PP frakcija, lai arī potenciālie sadarbības partneri to ir noraidījuši.

Rīgas vicemērs, NA/LRA politiķis Ratnieks gan LTV, gan otrdien pēc četru pušu sarunām tika paudis viedokli – ja frakcija PP vēlas samazināt vicemēru skaitu Rīgas domē, tā var atteikties no sava kandidāta virzīšanas šādam amatam.

Lasiet arī: VIDEO| Par!/Progresīvie ieskatā Rīgā jābūt vienam mēram un vienam vicemēram

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas