Latvijā sagaidāma meteoroloģiskā pavasara iestāšanās

Tuvākajās dienās un jaunnedēļ laikapstākļi būs mainīgi, tomēr atkala gaidāma vien naktī uz piektdienu, 16.februārī, valsts austrumu rajonos. Latvijā turpināsies lielākoties silts laiks, galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos sagaidāma meteoroloģiskā pavasara iestāšanās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Par meteoroloģiskā pavasara sākumu uzskata pirmo dienu 5 secīgu dienu periodam ar diennakts vidējo gaisa temperatūru virs 0 grādu atzīmes. Šī brīža prognozes liecina, ka tuvākajās dienās laiks saglabāsies silts, līdz ar to vairākās novērojumu stacijās meteoroloģiskā pavasara iestāšanās ir gaidāma ar 12. un 13. februāri.

Tuvākajās dienās laika apstākļus noteiks zema spiediena ieplaka no rietumiem, tomēr virs Latvijas teritorijas turpinās dominēt siltāka gaisa masa, līdz ar to laiks būs nokrišņiem bagāts un pozitīva gaisa temperatūra lielākajā daļā valsts ir gaidāma gan diennakts gaišajās, gan arī tumšajās stundās.

Sinoptiķi norāda, ka piektdien un sestdien debesis aizklās bieza mākoņu sega. Daudzviet gaidāmi nokrišņi – galvenokārt lietus, bet piektdien naktī austrumu rajonos arī stiprs sniegs un atkala! Tur vietām sniega segas biezums palielināsies par 5-6 cm. Rietumu un centrālajos rajonos veidosies arī migla ar redzamību 200-500 m.

Braukšanu apgrūtinās slideni ceļi un pasliktināta redzamība, tādēļ satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši uzmanīgiem! Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas sestdien priekšpusdienā iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, sestdien naktī un no rīta piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 m/s. Gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies un lielākajā valsts daļā tā būs pozitīva, pārsvarā 0…+7 grādu robežās, Kurzemē gaisam iesilstot pat līdz +8 grādi, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Svētdien un pirmdien ciklona ietekme mazināsies, laika apstākļus Latvijā noteiks augsta spiediena atzars – laiks kļūs sausāks un mierīgāks. Pēdējā šis nedēļas dienā debesis skaidrosies un daudzviet uzspīdēs saule, tomēr pirmdien debesis atkal apmāksies. Dienas aizritēs bez nokrišņiem. Tomēr atsevišķos posmos ceļi saglabāsies slideni! Lēns līdz mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš pirmdien iegriezīsies no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra atkal pazemināsies un lielākajā valsts daļā nakts stundās tā būs negatīva, lielākoties -1…-7 grādu robežās, bet naktī uz svētdienu austrumu rajonos, kā ierasts, tā būs vēl zemāka, tur līdz -13 grādi. Dienās gaiss iesils līdz +2…-3 grādi.

Jaunajā darba nedēļā laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Debesis būs lielākoties mākoņainas, tomēr vietām uzspīdēs arī kāds saules stars. Otrdien atsevišķos rajonos gaidāmi nelieli nokrišņi. Dominēs lēns vējš. Gaisa temperatūra nakts stundās pieturēsies 0…-6 grādu robežās, bet dienās gaiss iesils līdz -2…+4 grādi. 

Lasiet arī: BNN intervija | Apinis: Par naudas trūkumu medicīnā; Pavļuta un Covid-19 parādiem; veselības uzlabošanas nepieciešamību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas