VIDEO| Asinis, izsisti mašīnas stikli – iedzīvotāji dalās ar piedzīvoto negaisa laikā

No dažādiem Latvijas reģioniem iedzīvotāji dalās ar video, negaisa un lietavu laikā piedzīvoto. Dažos video redzams, ka līdztekus lietum un negaisam autobraucēji knapi paspēj patverties no milzīgiem krusas graudiem, kas rada bojājumus mašīnām.

Video, kuru nopublicējis kāds Jelgavas iedzīvotājs redzams, ka viņa automobilim krusas graudi izsituši aizmugurējos stiklus.

Tāpat video redzams, ka gan vadītājs, gan viņa pasažiere cenšas izvairīties no krusas graudiem, kas krīt iekšā mašīnas salonā caur izsistajiem logiem.

Savukārt LTV ziņu dienests sociālajā tīklā X (Twitter) publicējis video, kurā redzams labības lauks pēc negaisa, kur cilvēki steigušies novākt ražu.

Spēcīgais negaiss ne tikai sapostījis automašīnas un mājas, bet arī pārsteidzis cilvēkus, kas steidz novākt ražu. Sociālajos tīklos publicētajā video redzams labības lauks pēc negaisa. Laikapstākļi pārsteiguši ražas vācējus, un no milzīgajiem krusas graudiem cilvēki guvuši miesas bojājumus.

Tikmēr Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (Kods Rīgai) aicina iedzīvotājus ņemt vērā sinoptiķu ieteikumus un brīdinājumus. Savā  X (Twitter) kontā politiķe dalījusies ar video, kurā redzams, kādus postījumus ir izraisījusi vētra, kas virzās uz galvaspilsētas pusi. 

“Rīgai šobrīd tuvojas spēcīgs pērkona #negaiss ar ļoti stiprām vējabrāzmām, spēcīgu lietu un lielgraudu krusu‼️ Aicinu visus rīdziniekus sargāt sevi un neplānot āra aktivitātes dienas otrajā pusē!” norāda Ozola. 

Lielo vētras postījumu dēļ līdz nedēļas nogalei slēgts dabas parks Tērvetē, medijus informēja dabas parka pārstāvji. 

Ļoti spēcīgs negaiss dabas parku sasniedza šodien pirms pulksten 12.00 negaisa laikā dabas parku postījis spēcīgs vējš, sagāžot kokus, bojājot infrastruktūru, tostarp mazos rūķu namiņus, koka skulpūras u.c.

Pašlaik nodarīto postījumu apmērs neesot apzināts, jo parkā nevarot iekļūt.

Visi cilvēki, tostarp darbinieki, kuri atradās parka teritorijā ir veiksmīgi no tā izkļuvuši un cietušo neesot.

Ņemot vērā provizorisko informāciju par postījumu apmēru, potenciālie parka apmeklētāji šonedēļ aicināti izvēlēties citus gala mērķus.

BNN jau vēstīja, ka īsi pirms pulksten 12.00 pērkona negaiss izraisījis ievērojamus postījumus Dobeles novadā, liecina iedzīvotāju ziņotais sociālo tīklu vietnēs.

Naudītes ciemā kritusi liela krusa, Kroņaucē vētra lauzusi daudz koku. Ir arī postījumi ēkām – daļēji norauti jumti un izsisti logi.

LIELĀKIE POSTĪJUMI ELEKTROLĪNIJĀM PRIEKŠPUSDIENĀ KONSTATĒTI DOBELES PUSĒ UN TERITORIJĀ STARP DOBELI UN LIETUVAS ROBEŽU.

Pērkona negaiss pārvietojas ziemeļu, ziemeļrietumu virzienā, tas sasniedzis Tukuma novadu un pietuvojies Talsu novadam.

PUSDIENLAIKĀ ZIŅAS PAR LIELU KRUSU SAŅEMTAS ARĪ NO TUKUMA NOVADA LESTENES.

Sinoptiķi brīdina, ka dienas gaitā un vakarā, kā arī, iespējams, vēl naktī uz otrdienu daudzviet Latvijā plosīsies pērkona negaiss, nesot postījumus un apdraudot dzīvību. Stipras lietusgāzes var izraisīt īslaicīgus plūdus, iespējami virpuļviesuļi jeb tornādo un lieli krusas graudi.

Lasiet arī: Zemnieku saeima: Negaiss un krusa pamatīgi satricinājuši lauksaimniekus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas