Rīgā vīrieti nāvējoši traumējis no jumta krītošs ledus gabals

Rīgā, Latgales priekšpilsētā, no privātīpašniekam piederošas ēkas jumta krītoša ledus dēļ dzīvību zaudējis kāds vīrietis, ziņo Rīgas pašvaldības policija.

Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks vērtēta ēkas īpašnieka atbildība.

Policija brīdina ēku īpašniekus, ka nekādā gadījumā nedrīkst paļauties uz to, ka ledus pats ar laiku nokusīs, tāpat nav jāgaida brīdis, kad policija zvanīs vai piemēros sodu. Ja ēka rada bīstamību, namīpašniekam ir nekavējoties jārīkojas, lai tā tiktu novērsta.

Kopumā novembra pēdējās dienās un decembra pirmajās divās nedēļās policija Rīgā konstatējusi 289 gadījumus, kuros no jumtiem nav notīrītas lāstekas, un 279 gadījumus, kuros uz jumtu korēm veidojas bīstami ledus un sniega vaļņi. Par konstatētajiem pārkāpumiem policija sāk administratīvo pārkāpumu procesus vai izdod aktu, kas paredz steidzami notīrīt jumtus. Tomēr policija atgādina, ka namīpašniekiem par jumtu tīrīšanu jārūpējas, lai nenotiktu nelaime, nevis soda dēļ.

Vienlaikus kārtības sargi aicina arī iedzīvotājus ne tikai ziņot par bīstamām vietām, bet arī, pārvietojoties pa pilsētu, pa laikam palūkoties augšup, lai izvairītos no bīstamajām vietām.

Policijai pieejamie likumiskie instrumenti paredz iespēju pret namīpašnieku sākt administratīvā pārkāpuma procesu vai izdot aktu par pienākumu notīrīt jumtu noteiktā termiņā, taču ar vai bez soda saņemšanas notīrīšanu organizē nama īpašnieks vai apsaimniekotājs.

Šosezon kopā Rīgas pašvaldības policijā saņemtas ziņas par vienu bojāgājušo, diviem cietušajiem un vairāk nekā 31 bojātu transportlīdzekli no jumtiem krītoša ledus dēļ.

Lasiet arī: Īpašniekiem ap Rīgā ilgstoši stāvošām automašīnām jānotīra sniegs; pagaidām neviens par to nav sodīts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas