Igaunijas ostā atrod aptuveni 100 kilogramus kokaīna

Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldes (MTA) darbinieki janvārī divos konteineros Mūgas ostā atrada gandrīz 100 kilogramus kokaīna, trešdien, 31.janvārī, paziņoja MTA preses dienests, ziņo Igaunijas medijs ERR News.

Pārbaudes laikā 10.janvārī konteinerā ar zemesriekstiem, kam bija jādodas uz Krieviju un kas bija nosūtīts Igaunijas uzņēmumam, tika atklāti 37 kilogrami kokaīna.

Dažas dienas vēlāk, 12.janvārī, Mūgas ostā tika veikta papildu muitas pārbaude kravas kuģim no Ekvadoras ar banāniem un saldētām garnelēm, kas arī veda kravu uz Krieviju, atklājot tajā vairāk nekā 60 kilogramus kokaīna, kas bija paslēpti starp banāniem.

Prokuratūra ir ierosinājusi kriminālprocesu, lai noskaidrotu abu lietu apstākļus.

MTA Izmeklēšanas departamenta Narkotiku nodaļas vadītājs Rauls Koppelmā (Raul Koppelmaa) uzsvēris aģentūras modrību dažādos transporta veidos, tostarp sauszemes, gaisa un jūras.

Koppelmā norādījis, ka kokaīna izcelsme parasti ir Dienvidamerika, un konteinerkuģi, kas kuģo no Ekvadoras uz Krieviju, rada paaugstinātu risku, jo noziedznieku mērķis ir jauni tirgi, tostarp Āzija un Skandināvija, un Igaunija šādos gadījumos kalpo kā tranzītvalsts.

Prokurors Raigo Āss (Raigo Aas) uzsvēris pieaugošo problēmu saistībā ar kokaīna plašo pieejamību Eiropā. Viņš to skaidroja ar ražošanas apjomu palielināšanos un starptautisko karteļu un organizētās noziedzības noziedzīgajām darbībām, kas ir pastiprinājušās tādu faktoru dēļ kā inflācija.

Viņš uzsvēris starptautiskās sadarbības nozīmi, lai novērstu kokaīna un citu smago narkotiku nonākšanu uz ielām, lai novērstu pārdozēšanas izraisītu nāves gadījumu skaita pieaugumu.

Lasiet arī: Ar narkotikām saistīto nāves gadījumu skaits Igaunijā pērn dubultojies

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas