Žurnālistei, kura protestēja pret Krievijas karu, piespriež vairāk nekā astoņus gadus cietumā

Maskavas tiesa trešdien, 4.oktobrī, paziņoja, ka aizmuguriski piesprieda 8,5 gadus cietumā bijušajai Krievijas valsts televīzijas redaktorei Marinai Ovsjaņņikovai. Basmannas rajona tiesa viņu atzina par vainīgu “apzināti nepatiesas informācijas izplatīšanā” par Krievijas armiju, tā, atsaucoties uz Maskavas prokuratūras un Krievijas ziņu aģentūras TASS ziņoto, vēsta Politico.

Marina Ovsjaņņikova tika apsūdzēta saistībā ar viņas protestu 2022.gada jūlijā pie Kremļa, kura laikā viņa demonstrēja plakātu, uz kura bija rakstīts, ka Krievijas prezidents

Vladimirs Putins “ir slepkava” un viņa karavīrus nodēvēja par fašistiem.

Sākotnēji Ovsjaņņikovai tika piemērots pirmstiesas mājas arests, taču vēlāk viņa kopā ar meitu aizbēga uz Eiropu, kā rezultātā viņa tika iekļauta Kremļa meklēto personu sarakstā.

Viņas globālā slava sākās pagājušā gada martā, kad viņa Krievijas televīzijas tiešraides laikā izjauca Krievijas slavenā vakara ziņu raidījuma Vremja norisi ar plakātu, uz kura bija uzraksts “Pārtrauciet karu” un “Viņi jums melo”, nosodot Maskavas rīcību Ukrainas konfliktā.

Pēc protesta Krievijas televīzijā Ovsjaņņikova saņēma 30 000 rubļu naudas sodu, kas tolaik bija aptuveni 250 eiro. Viņa pameta Krieviju un īsu brīdi strādāja Vācijas laikrakstā Die Welt. Vēlāk viņa atgriezās Krievijā, lai iesaistītos strīdā par bērna aizgādību. Tomēr nesenie ziņojumi sociālajos plašsaziņas medijos liecina, ka Ovsjaņņikova kopš tā laika kopā ar meitu ir pārcēlusies uz Franciju.

Lasiet arī: Burger King joprojām darbojas Krievijā, neraugoties uz solījumu pārtraukt darbību

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas