KNAB rosina apsūdzēt uzņēmuma darbinieku par it kā VID amatpersonai paredzēta 10 000 eiro kukuļa piesavināšanos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina prokuratūru apsūdzēt uzņēmuma darbinieku, kurš rosinājis mēģināt piekukuļot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas, bet kukulim domātos 10 000 eiro piesavinājies sev, BNN ziņo birojā.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka militārā un cita ekipējuma piegādes un vairumtirdzniecības jomas uzņēmuma darbinieks, iespējams, pārliecinājis uzņēmuma komercdirektoru mēģināt dot kukuli VID amatpersonai. Iespējamās kukuļošanas mērķis bijis panākt, lai tiek grozīts lēmums par konkrētā uzņēmuma nodokļu audita rezultātiem un netiek uzsākts kriminālprocess, aģentūru LETA informēja KNAB.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka uzņēmuma darbinieks bija solījis kukulim saņemtos 10 000 eiro nodot starpniekam, kas it kā bijis pazīstams ar kādām VID amatpersonām, taču rezultātā naudu viņš piesavinājies sev. Turpretī uzņēmuma komercdirektors, kas nodeva kukuli uzņēmuma darbiniekam, ziņoja KNAB par šo faktu un sniedza izmeklēšanai nepieciešamo informāciju.

KNAB izmeklēšanā nekonstatēja VID amatpersonu iesaisti šajā noziedzīgajā nodarījumā.

KNAB kriminālprocesu sāka 2023.gada 17.augustā un pirmstiesas izmeklēšanas rezultātā rosināja sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmuma darbinieku par kukuļa piesavināšanos. 

Likumdevējs ir noteicis, ka personu var atbrīvot no kriminālatbildības, ja tā pēc kukuļdošanas labprātīgi paziņojusi izmeklēšanas iestādei par notikušo un aktīvi veicinājusi noziedzīgā nodarījuma atklāšanu un izmeklēšanu. Tādējādi attiecībā uz uzņēmuma komercdirektoru KNAB pieņēma lēmumu par kriminālprocesa daļas izbeigšanu, jo persona par pretlikumību labprātīgi ziņoja un sadarbojās ar KNAB.

Lasiet arī: Bauers: Krievija skaidri tiek identificēta kā NATO apdraudējums
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas