Staķis: Pēc Rīgas mēram pietuvinātas amatpersonas aizturēšanas, Ķirsim jāatkāpjas no amata

Atsaucoties uz KNAB paziņojumu par Jānim Vaivodam izvirzītājām apsūdzībām, Rīgas domes Progresīvie frakcija uzskata, ka Vilnim Ķirsim ir jāuzņemas politiska atbildība un jāatkāpjas no Rīgas mēra amata.

“Nav pat tik būtiski, par ko aizturēts Vaivods, daudz svarīgāk ir tas, ka aizturēta Viļņa Ķirša uzticības persona. Ķirsis ir ilgstoši piesedzis un aizstāvējis Vaivodu, tāpēc laiks uzņemties atbildību un atkāpties”, uzskata bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Progresīvie norāda, ka Ķirsis pēdējo četru gadu laikā uzticējis Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta (ĀMD) pienākumu izpildītājam Jānim Vaivodam vadīt visus nozīmīgākos Rīgas transporta infrastruktūras projektus vairāku simtu miljonu eiro apmērā. Darbs sākts arī pie 210 miljonu eiro ceļu uzturēšanas iepirkuma, Dienvidu tilta ceturtās kārtas projektēšanas, kā arī jau veikti būtiski ceļu infrastruktūras būvdarbi.

Ņemot vēra KNAB izvirzītās apsūdzības Vaivodam, Progresīvie aicina Ģenerālprokuratūru un Valsts kontroli veikt pārbaudes minētajā departamentā par Vaivoda vadītājiem vērienīgajiem infrastruktūras un ceļu projektiem.

Politiskā partija uzskata, ka Vaivoda palikšanā amatā, par ko aktīvi iestājās Ķirsis, ir radījusi būtisku un pierādītu kaitējumu domes budžetam, gan sagrāvusi pašvaldības reputāciju, parādot, ka Rīga netiek galā ar korupciju savā degungalā.

“Jau 2023. gadā vasarā Rīgas domē pret Vaivodu tika uzsākta disciplinārlietas izmeklēšana. Ķirsis, kā par satiksmes nozari atbildīgais vicemērs, no pirmās dienas aktīvi aizstāvēja Vaivodu gan publiski, gan ar domes balsojumu panāca disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas nomaiņu. Sekojoši Vaivods varēja turpināt darbu līdz pat savai aizturēšanai. Toreizējo notikumu rezultātā demisionēja Mārtiņš Staķis, kurš nebija gatavs uzņemties atbildību par Vaivoda tālāko darbu unĶirša aktīvo pretdarbību dienesta izmeklēšanai,” situāciju komentē politiskais spēks.

Lasiet arī: KNAB: Vaivods, iespējams, izteicis kukuļa piedāvājumu citai valsts amatpersonai

Lasiet arī: Atbildīgo nav gatavi nosaukt. Rīgā kavējas 210 miljonus eiro vērta ielu uzturēšanas iepirkuma rīkošana

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas