Zelenskis norāda, ka karā divu gadu laikā krituši 31 000 Ukrainas karavīru

Prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien, 25.februārī, preses konferencē Kijivā paziņoja, ka divu gadu laikā, kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma ir krituši aptuveni 31 000 Ukrainas valsts aizstāvju, taču prezidents atteicās norādīt ievainoto un bez vēsts pazudušo skaitu, atsaucoties uz bažām par informācijas izpaušanu krieviem, ziņo Politico.

Šī bija pirmā reize divus gadu laikā, kad Kijiva oficiāli paziņoja par kritušo karavīru skaitu.

Saskaņā ar prezidentu Zelenski Krievijas spēki karā ir zaudējuši 500 000 karavīru, tostarp 180 000 karavīru ir gājuši bojā. Tas gan atšķiras no ASV Aizsardzības ministrijas datiem par 315 000 kritušajiem vai ievainotajiem Krievijas karavīriem, par kuriem šomēnes paziņoja augsta ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona.

Prezidents Zelenskis aicināja Ukrainas sabiedrotos paātrināt palīdzības piegādes, uzsverot, ka kavēšanās nozīmē laika un līdz ar to arī Ukrainas iedzīvotāju dzīvību zaudēšanu.

“Ja mēs būsim stipri, ja mums būs ieroči, mēs šo karu nezaudēsim,”

tika citēts Zelenskis, uzsverot, ka Putina soļi būtiski ietekmēs Krievijas sabiedrību.

Tikmēr Krievijas amatpersonas un valsts kontrolētie plašsaziņas līdzekļi izvairījušies no publiskām diskusijām par Ukrainas pilna mēroga iebrukuma gadadienu, lai izvairītos no tā, ka tiktu uzsvērta Krievijas nespēja sasniegt tās izvirzītos mērķus Ukrainā, kas prasījis ievērojamus cilvēku upurus, ziņo Kyiv Independent, atsaucoties uz Kara izpētes institūta ziņoto (ISW).

Lasiet arī: Aprit otrā gadskārta kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas