Liepājā sabrukusi attīrīšanas iekārtu rezervuāra siena, radot noplūdi jūrā

Svētdienas, 23.jūlija pievakarē Liepājā sabrukusi notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena, radot daļas no attīrīšanas ūdeņiem noplūdi jūrā, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Notikuma vietā jau ieradušies būveksperti un operatīvi tiek meklēti tehniskie risinājumi iespējami ātrai konstrukciju atjaunošanai.

Klātienē ieradušies arī Valsts vides dienesta pārstāvji, lai kopā ar ekspertiem apzinātu esošo situāciju un iespējamos apdraudējumus videi, vēsta pašvaldība.

Cilvēku veselībai draudu neesot, tomēr paaugstināto vides piesārņojuma risku dēļ jūras piekrastē iedzīvotāji tiek aicināti tuvāko dienu laikā izvairīties no peldēšanās Dienvidkurzemes novada Medzes pagasta un Liepājas pludmalēs.

Papildus vietējie iedzīvotāji ir aicināti pārskatīt savus ikdienas ieradumus un samazināt notekūdeņu iekārtās novadītā ūdens daudzumu.

Atbildīgie dienesti ir sākuši ūdens paraugu monitoringu, lai sekotu līdzi ūdens kvalitātei.

“Šobrīd ir grūti prognozēt darbu ilgumu un ietekmi uz vidi, bet pašvaldības speciālisti un atbildīgās institūcijas strādā un monitorē aktuālo situāciju. Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi oficiālajiem paziņojumiem,” teikts pašvaldības paziņojumā.

Saistībā ar šo notikumu, svētdienas vakarā tika sasaukta Liepājas un Dienvidkurzemes Civilās aizsardzības komisija, kurā tika uzklausīts SIA Liepājas ūdens ziņojums par esošo situāciju, jau veiktajiem soļiem un turpmākajām darbībām.

Lasiet arī: No Rīgas Centrālcietuma izbēgušais vīrietis aizturēts
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas