Parīzē uzbrucējs nogalina vienu, ievaino divus; vieš bažas par Parīzes Olimpisko spēļu drošību

Pie Eifeļa torņa Parīzē uzbrucējs, bruņojies ar nazi un āmuru, sestdien, 2.decembrī, nogalināja vācu tūristu, ievainoja divus citus uzbrukumā, ko prezidents Emanuels Makrons (Emmanuel Macron) nosauca par “teroristu uzbrukumu”. Aizdomās turamais, 26 gadus vecais Francijas pilsonis, kurš jau atradās policijas novērošanā, tika arestēts un iepriekš ierakstītā video solīja uzticību “Islāma valstij”, paziņoja pretterorisma prokurors Žans Fransuā Rikārs (Jean-Francois Ricard), ziņo Reuters.

“Es izsaku līdzjūtību Vācijas pilsoņa ģimenei un tuviniekiem, kurš šovakar gāja bojā teroristu uzbrukumā Parīzē,” platformā X paziņojis Francijas prezidents, piebilstot, ka pretterorisma prokuratūra izmeklēšot incidentu, lai nodrošinātu taisnīgumu, ziņo Politico

Ievainoti tikuši arī divi citi – apmēram 60 gadus vecs Francijas pilsonis un tūrists no Lielbritānijas, kuru ievainojumi nebija dzīvībai bīstami. Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka tā sadarbojas ar Francijas iestādēm, lai sniegtu atbalstu britu vīrietim.

“Šokējošas ziņas no Parīzes,”

platformā X rakstījusi Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka (Annalena Baerbock), izsakot līdzjūtību Parīzē notikušā uzbrukuma upura ģimenei un draugiem, norādot, ka naidam un teroram Eiropā nav vietas, raksta Politico

Uzbrucējs, kurš tika arestēts pēc uzbrukuma ar nazi, paudis sarūgtinājumu par situāciju Gazā un musulmaņu upuriem Afganistānā un Palestīnā, kā arī viņš jau bija izcietis četru gadu cietumsodu par iepriekšēju uzbrukuma plānu 2016.gadā, un viņam iepriekš bijuši psihiski traucējumi, saskaņā ar Reuters sacīja Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns (Gérald Darmanin).

Oktobrī čečenu izcelsmes uzbrucējs ar nazi nogalināja skolotāju skolā Francijas ziemeļu daļā, un kopš tā laika Francija ir paaugstināta trauksmes stāvoklī.

Uzbrukums Parīzes centrā rada bažas par gaidāmo olimpisko spēļu drošību

nepilnus astoņus mēnešus pirms tām. Parīzes policijas priekšnieks Lorāns Nuņess (Laurent Nunez) svētdien intervijā uzsvēris “pastāvīgos” terorisma draudus, norādot, ka atklāšanas ceremonijas drošības pasākumi ir sagatavoti, ņemot vērā “augsta līmeņa” terorisma draudus, raksta Reuters.

Lasiet vairāk: Pēc pamiera pauzes atsākas Izraēlas-Hamās konflikts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas