Medicīnas māsa no Ukrainas nokārtojusi latviešu valodas eksāmenu

Rīgas 1.slimnīcas medicīnas māsa no Ukrainas nokārtojusi valsts valodas eksāmenu A1 līmenī, informē slimnīcā.

Medicīnas māsa Jūlija no Ukrainas Rīgas 1.slimnīcā sāka strādāt šā gada 27.maijā. Kā norāda slimnīcā, pagājuši ir vien četri mēneši kopš Jūlija strādā slimnīcā, taču jau 6.oktobrī viņa veiksmīgi nokārtoja Latvijas valsts valodas prasmju pārbaudi, kas nepieciešama profesionālo pienākumu veikšanai, iegūstot sertifikātu par nokārtoto A1 līmeni.

Medicīnas māsa ar ģimeni ieradusies no Sumu pilsētas, kas atrodas Ukrainas austrumos, kur palikuši viņas vecāki.

Kardioloģijas un internās medicīnas klīnikas dienas stacionārā Jūlija veic procedūru māsas pienākumus, respektīvi, visa veida injekcijas, asins paraugu noņemšanu, cukura līmeņa asinīs noteikšanu ar glikometru, intravenozo katetru ielikšanu, un citas procedūras.

Šobrīd Rīgas 1.slimnīca ir darba devējs 16 Ukrainas pilsoņiem,

tai skaitā pieciem dažādu specialitāšu ārstiem, diviem ārstu palīgiem, trīs medicīnas māsām, pieciem sanitāriem un vienam darbiniekam inženiertehniskajā nodaļā.

Tāpat izglītības dokumentu apstiprināšanu vēl gaida neirologs, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, kurš Rehabilitācijas klīnikā varētu sniegt gan ambulatoras konsultācijas, gan strādāt ar dienas stacionāra pacientiem.

Pieņemot darbā Ukrainas ārstus, slimnīca ir nodrošinājusi to veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, uz kuriem līdz šim pacientiem ilgstoši bija jāgaida rindā. Kā norāda slimnīca, veicot pierakstu, pacienti tiek informēti, ka šie ārsti patstāvīgi var sazināties tikai krievu vai ukraiņu valodās, vienlaikus noskaidrojot, vai pacientam komunikācijai ar attiecīgo ārstu būs nepieciešams tulks.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas