VIDEO| Šveiciešus aicina balsot pret Krievijas naftu, “aizbāžot Putinam muti”

Sociālo tīklu lietotājus patīkami pārsteigusi fonda Myclimate savdabīgā reklāmas kampaņa Šveices lielākajā pilsētā Cīrihē, kuras ietvaros cilvēki aicināti balsot pret Krievijas naftu un veicināt klimata aizsardzības likuma pieņemšanu, vēsta ziņu portāls Watson.

Kampaņas laikā izstrādāta interaktīva, pārvietojama pastkastīte, kurai priekšā uzstādīts ekrāns ar Putina galvu.

“Tiklīdz vēstule ir iemesta, sākas animācija: Putins aizrijas, kļūst sarkans un sāk rīstīties.

Animācijas beigās parādās vēstījums: Šveices elektrība Putina naftas vietā,” teikts Myclimate publiskajā paziņojumā.

Kampaņas autori norāda, ka akciju bija plānots turpināt Bernē un Ženēvā, taču Šveices Pasta vadība ir atteikusies turpināt nodrošināt Myclimate ar pastkastītēm šim nolūkam. To ceturtdien 8. jūnijā, Šveices medijam 20 minūtes apstiprināja Šveices Pasta mediju pārstāvis Stefans Dauners.

Dauners medijiem pastāstīja, ka, atkārtoti izvērtējot šāda veida sadarbību, Šveices Pasta vadība nonākusi pie secinājuma, ka “akcija izvērtusies ļoti emocionāla ne tikai sabiedrības, bet arī pašas pasta nodaļas darbinieku vidū, un pārmetumi pastam par piedalīšanos balsošanas kampaņās” esot bijuši pilnīgi pelnīti.

Dauners norādīja, ka saņemtā kritika tika uztverta nopietni, jo “Šveices pasts balsošanas kampaņās nepiedalās”, un šis gadījums liks nākotnē rūpīgāk izvērtēt iespējamo dalību dažādas akcijās un kampaņās.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Šveices pasts pieņēma lēmumu neturpināt dalību šajā kampaņā, jo esot saņēmis aizrādījumu no Federālā vides, transporta, enerģētikas un sakaru departamenta (DETEC) vadītāja Alberta Rostī. Atsaucoties uz anonīmu, bet uzticamu avotu, portāls Züri Today norāda, ka Rostī iejaukšanās un vēršanās pret Myclimate kampaņu skaidrojama ar to, ka viņš ir atbildīgā amatpersona Klimata aizsardzības likuma balsojumā un par Šveices pastu kā valsts uzņēmumu.

Portāla Züri Today lūgumu komentēt Rostī rīcības iemeslus DETEC atteicās, taču publiskajā paziņojumā pauda, ka pasts un arī citas atbildīgās institūcijas, kas ir iesaistītas balsošanā par Klimata aizsardzības likumu, ir apņēmušās ievērot politisko neitralitāti.

Līdz ar to pasts kā valsts uzņēmums nevar ņemt dalību šāda veida “tautas balsojumā”.

Neordinārā akcija daļai sabiedrības raisījusi nepatiku un nesaprašanu, kā arī piesaistījusi Putina “fanu” uzmanību. Pagājušajā trešdienā, 7. jūnijā, Cīrihes galvenajā metro stacijā kāda sieviete metusi āmuru pret interaktīvās pastkastītes ekrānu, kā rezultātā sadragājusi to.

Publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka sieviete ir “kvēla Putina atbalstītāja”.

Myclimate izpilddirektors Stīvens Nefs medijiem pastāstīja, ka sievietei jau ir izvirzīta kriminālapsūdzība par īpašuma bojāšanu un vandālismu.

Lasiet arī: Sārts: Krievijai neveicoties aizsardzības operācijās, šajā valstī pieaugs nervozitāte

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas