NA aicina izbeigt TV kanāla Doždj darbību Latvijā

Ielaist mūsu valstī TV kanālu Doždj, uzskata Nacionālās apvienība (NA), bija nopietna kļūda. Šādu paziņojumu pirmdien, 5.decembrī, partijas vārdā izplatīja Saeimas deputāts Edvīns Šnore.

Līdzīgus pārmetumus raidkompānijai Twitter vietnē izteicis arī bijušais politiķis, 13.Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, solot, ka pats, ja vajadzēs, atradīšot trešo pārkāpumu, lai TV Doždj slēgtu.

NA norāda: kļūda tika pieļauta, Latvijai balstoties nekritiskā attieksmē pret tā saukto demokrātisko opozīciju Krievijā.

Taču raidoraganizācijas opozīcija Putinam nenozīmē opozīciju Krievijai un tās armijai.

To spilgti nodemonstrējis Doždj žurnālists un kanāla īpašniece. Viņu skandalozie komentāri pievērsuši ne vien vietēja, bet arī starptautiska mēroga uzmanību. Tapēc partija, raksta Šņore, aicina atbildīgās iestādes lemt par Doždj raidīšanas izbeigšanu no Latvijas teritorijas un par kanāla darbinieku izraidīšanu no valsts.

Kā zināms, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš neslēpj savas tuvās attiecības ar NA politiķiem.

«Šodien, kad Krievija ielauzusies Ukrainā un slepkavo tās cilvēkus, jebkāds atbalsts Krievijas karavīriem  – morāls vai materiāls – ir noziedzīgs. Cīnīties pret Putina režīma korupciju armijā šodien nozīmē to pašu, ko pienest slepkavam patronas. Krievijai šajā karā ir jāzaudē! Tās karavīri Ukrainā ir jāiznīcina vai jāpatriec. Tas ir vienīgais veids, kā panākt, lai viņi beidz nogalināt, izvarot un sakropļot. Mēģināt iežēlināt sabiedrību pret krievu iebrucējiem un organizēt viņiem atbalstu, izmantojot Latvijas izsniegtu apraides atļauju, ir absolūti nepieļaujami,» paziņojumā norāda partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Pret kanālu ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta, kā arī piespriests 10 000 eiro liels naudas sods pēc tam, kad kanāla ziņu sižetā okupētā Krima kartē tika iezīmēta Krievijas sastāvā un Krievijas armija tika nosaukta par «mūsu armiju».

Lasiet arī: TV Doždj aicinājusi palīdzēt okupantu armijai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas