Navaļnija un Krasikova vārds parādās Krievijas un ASV ieslodzīto apmaiņas sarakstā

ASV un Krievija iesaistījušās sarunās par iespējamu ieslodzīto Krievijas spiegu apmaiņu pret ārvalstniekiem, kurus tur Krievija. Starp šajās sarunās minētajām personām esot Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kā arī Krievija cenšas panākt notiesātā slepkavas Vadima Krasikova atgriešanos dzimtenē, tā, atsaucoties uz The Wall Street Journal ziņoto, raksta Ukrainska pravda.

Maskava kopš 2021.gada apspriež iespēju par ar Vācijā uz mūža ieslodzījumu notiesātā Krievijas slepkavas Vadima Krasikova apmaiņu. Apmaiņas sarunās apspriežot arī ASV pilsoņa Pola Velana (Paul Whelan) un laikraksta The Wall Street Journal žurnālista Evana Gerškoviča (Evan Gershkovich), kā arī Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija apmaiņu. Tomēr augsta ranga rietumu amatpersona, kas iesaistīta sarunās ar Krieviju, paziņojusi, ka prezidents

Putins galvenokārt ir ieinteresēts Krasikova apmaiņā.

Rakstā tika norādīts, ka ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) jūlijā paudis nodomu apspriest Krievijas ieslodzīto apmaiņu, lai nogādātu mājās žurnālistu Gerškoviču, taču sīkāka informācija netika sniegta. Krievija iepriekš bija paziņojusi, ka šādu apmaiņu apsvērs tikai pēc sprieduma Gerškovičam.

Vācija nav norādījusi, vai tā apsver Vadima Krasikova apmaiņu. Vācijā var rasties juridiskas problēmas, jo valdības juristi iepriekš apgalvojuši, ka

notiesātu slepkavu nevar apmainīt.

Rietumu amatpersonas atzinušas, ka tā kā Vācijas tiesa atzina, ka Krievija pasūtīja Zelimhana Hangošvili slepkavību, sarunas par Krasikova apmaiņu būtu neprognozējamas .

Krasikovam 2021.gadā tika piespriests mūža ieslodzījums par bijušā čečenu komandiera Zelimhana Hangošvili slepkavību Vācijā 2019.gada augustā.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas