Polija 2025.gadā plāno palaist militāros satelītus

Polija gatavojas 2025.gadā palaist vairākus militāros novērošanas satelītus, kā preses brīfingā ceturtdien, 29.februārī, paziņoja aizsardzības ministra vietnieks Cezarijs Tomčiks (Cezary Tomczyk), paužot Aizsardzības ministrijas un Polijas armijas centienus jau nākamgad orbītā izvietot pirmos Polijas satelītus, ziņo Reuters.

Polija plāno iegādāties satelītu sistēmu, kas aprīkota ar radaru un optisko tehnoloģiju, kas ļautu novērot Zemi neatkarīgi no atmosfēras apstākļiem, un kurā tiktu izmantotas gan ārvalstu, gan vietējās tehnoloģijas, viņš sacīja.

Aizsardzības ministrs Vladislavs Kosinjaks-Kamišs (Wladyslaw Kosiniak-Kamysz) tajā pašā brīfingā sacīja, ka, ņemot vērā Ukrainas pieredzi kopš Krievijas iebrukuma, Polija šogad papildus citām vienībām izveidos kosmosa spēkus.

“Viss, ko mēs šogad īstenojam, proti, dronu spēku izveide, kosmosa elementu spēku un medicīnas spēku izveide – tie ir pasākumi, kas stiprina Polijas armiju un kas izriet arī no Ukrainas pieredzes,” sacīja Kosinjaks-Kamišs.

Aizsardzības ministrija 2022.gada decembrī noslēgusi līgumu ar “Airbus” par divu izlūkošanas satelītu iegādi, kuru palaišana paredzēta līdz 2027.gadam.

Lasiet arī: Putins ikgadējā uzrunā runā par karu Ukrainā, kodolspējām un attiecībām ar Rietumiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas