“Vakcīna” apgrozījums pērn pieaudzis par 63%

Vakcīnu un citu medicīnisko preču vairumtirgotājs SIA “Vakcīna” pagājušajā gadā strādāja ar 6,418 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 63% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 649 239 eiro, liecina “Firmas.lv” publiskotā informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma kāpumu pērn ietekmēja vairāki faktori, tostarp izmaiņas Valsts Imunizācijas padomes rekomendācijās, kas veicinājušas jaunu vakcīnu ieviešanu Latvijas tirgū, kā arī veiksmīga uzņēmuma dalība vairākos stratēģiski svarīgos iepirkumu konkursos.

Vienlaikus “Vakcīna” vadība norāda, ka uzņēmuma turpmāko darbību var ietekmēt inflācija un iepirkumu cenu maiņa vakcīnām, par ko šogad ziņojuši ražotāji.

Komentējot nākotnes perspektīvas, vadības ziņojumā minēts, ka šogad uzņēmums cer turpināt darbu pie produktu klāsta paplašināšanas, tirgus izpētes un eksporta iespēju meklēšanas.

2022.gadā “Vakcīna” strādāja ar 3,936 miljonu eiro apgrozījumu un 242 764 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls ir 298 788 eiro. Kompānijas “Vakcīna” vienīgā īpašniece ir SIA “Arbor Medical korporācija”, kuras īpašniece savukārt ir Dace Rātfeldere.

Lasiet arī: BNN pēta | Vilšanās Ķēdaiņiem: tik ļoti lolotā Viļņas-Rīgas dzelzceļa līnija pagaidām netiks mainīta

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas