Krievija atkal ziņo par “apspiešanu” Baltijas valstīs

Krievijas Valsts dome publiskojusi paziņojumu, kurā kārtējo reizi nosoda Igaunijas “represīvo” attieksmi pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, raksta Igaunijas medijs ERR News.

Paziņojums otrdien, 18.aprīlī angļu valodā publicēts Krievijas Valsts domes mājaslapā, un tajā sacīts, ka Krievija “galēji nosoda” Latviju, Lietuvu un arī Igauniju par to represīvo politiku pret “krievvalodīgajiem iedzīvotājiem”. Visas trīs Baltijas valstis smagi pārkāpjot cilvēktiesības, kas esot norādītas to konstitūcijās.

“Baltijas valstis jau ilgstoši pielieto represīvu politiku, veicina nacionālismu un netolerantu attieksmi pret krieviem,” norādīts paziņojumā. Dome atsaucas uz “brutālu izrēķināšanos ar krieviem”, kas it kā notiekot skolās un bērnudārzos. Pēc Krievijas domām, izglītības nodrošināšana tikai valsts valodā, nepiedāvājot iespēju mācīties krieviski, ir “krimināla”,

savukārt žurnālisti tiekot regulāri aizskarti, vēsture pārrakstīta un kultūras mantojums – iznīcināts.

Krievijas Valsts dome arī atsaucas uz teorijām par etnisko pārākumu un it kā pastāvošo atbalstu nacismu slavinošiem gājieniem, kas vērsti pret Baltijas valstu atbrīvotājiem, tas ir, Padomju Savienību. Tāpat paziņojumā uzskaitītas starptautiskās normas, dokumenti un deklarācijas, ko Igaunija, Latvija un Lietuva it kā pārkāpj.

Paziņojumu atklātā balsojumā atbalstīja visi domes deputāti.

Lasiet arī: Krievija: Rusofobija ir Igaunijas politikas pamatā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas