LIZDA plāno lūgt izvērtēt atsevišķu IZM ierēdņu atbilstību amatam par ministrijas vadības maldināšanu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) gatavojas lūgt izvērtēt atsevišķu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) augsta randa ierēdņu atbildību amatam par ministrijas vadības maldināšanu.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja, ka cilvēki, kas nozares ministrei nesniedzot korektu informāciju par noteikošo, turpinot strādāt IZM.

LIZDA gaida oficiālu tikšanās protokolu no Ministru prezidenta biroja, lai uz tā pamata varētu lūgt izvērtēt IZM darbinieku atbildību.

“Tas nebūtu pieļaujams, ka gan premjeram, gan nozares ministrei tiek stāstīts, ka ir izpildīts lēmums par nozares darbinieku slodzes balansēšanu, kas bija streika prasība. Tas nebija izdarīts, tika sniegta maldinoša informācija,” apgalvoja LIZDA vadītāja.

Arodbiedrība cer, ka IZM vadība izvērtēs sadarbību un pārmaiņu ieviešanu ar atsevišķiem cilvēkiem, “kas maldina par valdības lēmumu izpildi”.

Jautāta, cik daudz ir tādu IZM darbinieku, Vanaga atklāja, ka šādu cilvēku ir “noteikti viens, bet nav izslēgts, ka varētu būt arī divi”.

Pieteikums ar lūgumu par ierēdņu atbilstības amatam izvērtēšanu vēl tiks iesniegts, pauda Vanaga, uzsverot, ka “tā ir ļoti nopietna pretenzija pret ministriju” – minētie ierēdņi saistīti esot saistīti ar divām epizodēm, kas sarunu procesā eskalēja konfliktsituāciju.

Runa esot par augsta ranga ierēdņiem – atbildīgajiem, kas ir pie pārmaiņu un reformu virzības

Iepriekš jau  ziņoja, ka LIZDA ir radušās aizdomas, ka strīds starp arodbiedrību un par izglītības nozari atbildīgo ministri Andu Čakšu (JV) ir eskalējies “ministrijas noteiktu darbinieku nekvalitatīva darba dēļ”.

Vanaga medijiem izteicās, ka daži IZM darbinieki informāciju ministrei varētu būt “atspoguļojuši nekorekti” vai “nav nodevuši būtisku informāciju”. Vanaga neminēja konkrētas personas, pret kurām vērsti konkrētie pārmetumi. Pedagogu arodbiedrība nolēmusi informēt Čakšu “par šādām situācijām”.

Lasiet arī: Kalvāns: LIZDA un IZM sarunās par streika prasību izpildi skolu direktori kļuvuši par ķīlniekiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas