Krievija slēdz robežšķērsošanas punktu uz Igauniju

Naktī uz ceturtdienu, 1.februārī, Krievija izpildīja solījumu slēgt robežšķērsošanas punktu Ivangorodā/Jānilinnā, kas stiepjas pāri Narvas upei Igaunijas teritorijā, tādējādi tuvākajā nākotnē abos virzienos robežu būs iespējams šķērsot tikai kājām, ziņo Igaunijas medijs ERR News.

Krievija savu robežu slēgusi pusnaktī pēc Maskavas laika (plkst. 1.00 pēc vietējā laika), un Igaunija savu pusi slēdza jau plkst. 23.00 pēc vietējā laika, uzstādot uz tilta Igaunijas pusē betona mietiņus un dzeloņstieples.

Oficiālais slēgšanas iemesls, ko Krievijas varas iestādes minējušas, ir notiekošie remontdarbi tās robežas pusē Ivangorodā, un paredzams, ka tie ilgs līdz nākamā gada beigām.

Krievijas un Igaunijas robežas slēgšana ietekmēšot aptuveni 4 000

robežšķērsošanas gadījumu dienā. Aptuveni 80% no šiem robežšķērsošanas gadījumiem ir gājēji. Gājēju plūsmas pieaugums esot paredzams, taču pašlaik notiek sagatavošanās darbi, lai pielāgotos šīm pārmaiņām.

Arī lielākais autobusu pārvadātājs “Lux Express” pielāgosies situācijai – tagad pasažieriem būs jāizkāpj pierobežas zonā, ar bagāžu rokās jāiziet cauri robežkontrolei un pēc tam jākāpj otrajā autobusā, lai aizbrauktu uz galamērķi.

Pārvadātājiem, kas ved preces uz Krieviju, tagad būs jāizmanto Luhamā un Koidulā esošie robežkontroles punkti, kas ceļu uz Sanktpēterburgas apgabalu padara par aptuveni 600 kilometriem garāku.

Tā rezultātā Narvā bāzētais pārvadātājs AS “Transservis-N” plāno atlaist četrus darbiniekus. Narvas pilsētai piederošais uzņēmums apgalvo, ka tas meklēs jaunas uzņēmējdarbības jomas, lai kompensētu ar tranzītu saistīto ienākumu zaudējumus.

Lasiet arī: Igaunijas ostā atrod aptuveni 100 kilogramus kokaīna

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas