Sagatavošanās Liepājas cietuma būvniecībai norit pēc plāna

Sagatavošanās darbi pirms gandrīz 126 miljonus vērtā Liepājas cietuma būvniecības noris plānotajos termiņos, trešdien, 26.jūlijā, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes pastāstīja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Viņa informēja, ka patlaban notiek meliorācijas un sagatavošanās darbi, bet septembrī varēs sākt pašu cietuma būvniecību, kad arī paredzēta svinīgā kapsulas iemūrēšana.

Cietumam jābūt gatavam 2025.gada septembrī, bet vismaz pusgads vēl būs nepieciešams darbinieku apmācībai, līdz ar to

ieslodzītos uz to varētu pārvest 2026.gada pirmajā ceturksnī,

stāstīja Lībiņa-Egnere.

Viņa arī informēja, ka patlaban norit sarunas ar Liepājas domi par to, kā jaunajai ieslodzījuma vietai savlaicīgi piesaistīt darbiniekus.

Kā ziņots, vairāk nekā 125,87 miljonus eiro vērtais līgums, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, par ilgi lolotā jaunā Liepājas cietuma projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbiem tika parakstīts pērnajā novembrī starp valsts SIA Tiesu namu aģentūra un iepirkuma uzvarētāju SIA Citrus Solutions.

Pirms tam valdība atļāva Tieslietu ministrijai (TM) uzņemties jauna cietuma būvniecībai nepieciešamās valsts budžeta ilgtermiņa saistības, nosakot šim mērķim kopējo finansējumu uz četriem gadiem ne vairāk kā 175 643 319 eiro apmērā. Kā iepriekš uzsvēra TM, jaunais Liepājas cietums ļaus uzsākt jaunas sodu izpildes sistēmas ieviešanu, pilnveidojot ieslodzīto resocializācijas procesu.

Pēc būvdarbu līguma parakstīšanas 2023.gadā tiks īstenota projektēšana un būvlaukuma sagatavošana, bet aktīva būvniecība uzsāksies 2024.gadā.

Kā liecina informācija portālā Firmas.lv, uzņēmums Citrus Solutions ir dibināts 2005.gadā, tā pamatkapitāls ir 5 070 999 eiro. Uzņēmums 2021.gadā apgrozīja 29,23 miljonus eiro un nopelnīja 1,01 miljonu eiro. Citrus Solutions ietilpst tehnoloģiju kompānijas SIA Tet grupā.

Lasiet arī: Rinkēvičs norāda uz Valsts zemes dienesta nepieļaujamu tūļību

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas