Jaunākā statistika par Covid-19 izplatību Latvijā

Latvijā pagājušajā nedēļā turpināja mazināties saslimstība ar gripu un Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Pagājušajā nedēļā monitoringā iesaistīto ģimenes ārstu praksēs ar akūtu augšējo elpceļu infekcijas simptomiem kopā bija vērsies 651 pacients, no kuriem 77 pacientiem, balstoties uz tipisku klīnisko ainu, tika noteikta diagnoze “gripa”.

Gripas gadījumi reģistrēti Ventspilī, Rīgā, Rēzeknē, Liepājā, Daugavpilī un Valmieras novadā. Augstākā saslimstība pagājušajā nedēļā reģistrēta piecu līdz 14 gadu vecuma grupā.

SPKC informē, ka daudzās Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas (ES/EEZ) valstīs ziņo par gripas aktivitātes samazināšanās tendenci vai stabilizāciju. ES/EEZ vidējais gripas pozitīvo testu īpatsvars saglabājas 10%.

Latvijā turpina samazināties arī Covid-19 gadījumu skaits. Pagājušajā nedēļā laboratoriski apstiprināti 20 gadījumi, kamēr nedēļu iepriekš 19. Kopumā veikti 577, iepriekš 573, laboratoriskie testi uz SARS-CoV-2 vīrusa klātbūtni. Stacionēti 18 Covid-19 pacienti, bet nedēļu iepriekš 20, divas nedēļas iepriekš – 17.

SPKC norāda, ka stacionāros nav pacientu ar smagu Covid-19 slimības gaitu, tomēr pagājušajā nedēļā reģistrēti trīs Covid-19 pacientu nāves gadījumi, bet nedēļu iepriekš – viens.

SPKC atgādina, ka visefektīvākais veids, kā aizsargāties no nopietnas saslimšanas ar gripu un Covid-19, ir vakcinācija.

Lasiet arī: Nākamās divas dienas premjeres un ārlietu ministra pienākumus pildīs Lībiņa-Egnere

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas