Rinkēvičs mudina Latvijas Banku aktīvi izvērtēt nepamatotus ierobežojumus finanšu pakalpojumu pieejamībai

Patlaban ir svarīga Latvijas Bankas aktīva rīcība, izvērtējot nepamatotus ierobežojumus finanšu pakalpojumu pieejamībai, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas pilī tiekoties ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku.

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēviča ieskatā tas attiecas, piemēram, uz kontu atvēršanu, maksājumu veikšanu un kredītu izsniegšanu. Rinkēvičs aicināja Latvijas Banku sadarbībā ar citām atbildīgajām institūcijām aktīvi strādāt, lai izmantotu visus iespējamos instrumentus un veidotu atbilstošu regulējumu finanšu pakalpojumu pieejamībai, īpaši Latvijas reģionos, vienlaikus mazinot šķēršļus zema riska darbībām.

Pēc Valsts prezidenta paustā, ņemot vērā ģeopolitiskos riskus, nevar atļauties, ka banku sektors strādā attālināti vai pakalpojumi ir pieejami tikai dažviet Latvijā. Tas bremzē mazo un vidējo uzņēmējdarbību Latvijas reģionos, jo bieži vien dažādus uzņēmējdarbības finansēšanas jautājumus nevar atrisināt attālināti, neesot banku filiālēm uz vietas.

“Finanšu sektors var būtiski veicināt Latvijas konkurētspēju. Tādēļ uzskatu, ka šo var un ir nepieciešams risināt ar regulējuma instrumentiem, dodot komercbankām konkrētus uzstādījumus, piemēram, pēc noteiktiem principiem aptverot komercbanku reģionālo filiāļu tīklu visā Latvijā,” pēc tikšanās pauda Valsts prezidents.

Rīgas pilī Rinkēvičs tikās ar Latvijas Bankas prezidentu, prezidenta vietnieci Santu Purgaili, padomes locekli Kristīni Černaju-Mežmali un Ģenerālsekretariāta vadītāju Andri Strazdu. Tikšanās laikā puses pārrunāja banku pakalpojumu pieejamību, kā arī kritisko finanšu pakalpojumu nodrošināšanu krīzes gadījumā un kreditēšanas situāciju aizsardzības industrijā.

Tikšanās laikā Latvijas Banka sniedza informāciju par ietekmi uz Latvijas ekonomiku, ja Latvija pilnībā pārtrauc tirdzniecību ar Krieviju. Rinkēvičs aicināja Latvijas Banku atbalstīt nozares ar savu analītiku, tādējādi palīdzot veicināt uzņēmējdarbības uzsākšanu jaunos eksporta tirgos.

Rinkēvičs un Kazāks arī pārrunāja kritisko finanšu pakalpojumu nodrošinājumu krīzes gadījumā. Puses bija vienisprātis, ka ir jāveicina arī banku pakalpojumu pieejamība aizsardzības industrijai.

Lasiet arī: BNN intervija | Roberts Blumbergs: Krievija nav pelnījusi žēlastību un izpratni

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas