VIDEO| Kremlis ziņo par CIP mēģinājumiem iegūt informāciju no krieviem

Kremlis pēc tam, kad ASV Centrālā Izlūkošanas pārvalde (CIP) publicēja video ar aicinājumu krieviem sniegt informāciju par norisēm valstī, paziņojis, ka tā aģenti seko līdzi rietumu spiegu aktivitātēm, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Īso video krievu valodā pavadīja teksts, kurā teikts, ka CIP vēlas iegūt informāciju no armijas virsniekiem, izlūkošanas speciālistiem, diplomātiem, zinātniekiem un personām, kam pieejamas ziņas par Krievijas ekonomiku un valdības vadītājiem. CIP aicināja: “Sazinieties ar mums. Varbūt cilvēki jums apkārt nevēlas dzirdēt patiesību. Mēs to vēlamies.”

Gandrīz 15 mēnešus pēc Maskavas vardarbīgā iebrukuma sākuma, video aicina krievus uzņemties milzīgu risku. Krievijas prezidents Vladimirs Putins brīdinājis savus sabiedrotos uzmanīties no nodevējiem, un

sods par valsts nodevību aprīlī tika paaugstināts no 20 gadiem cietumā līdz mūža ieslodzījumam.

CIP oficiālajā YouTube kanālā un Krievijā populārajā saziņas lietotnē Telegram publiskotais video runā par varonības un izturības patieso nozīmi: “Mūs var viegli ietekmēt ar meliem. Bet mēs zinām, kāda ir realitāte. Realitāte, kurā dzīvojam. Realitāte, par kuru runājam čukstus.” Pavadošajā tekstā sacīts, ka saziņai tiks izmantota sistēma anonīmai saziņai internetā – Tor.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs sacīja, ka nav pievērsis uzmanību video, tomēr piebilda: “Es esmu drošs, ka mūsu dienesti vēro notiekošo. Mēs lieliski zinām, ka CIP un citi rietumu specdienesti nav samazinājuši savu aktivitāti mūsu valsts teritorijā.”

Daži Krievijas iedzīvotāji jau skeptiski reaģējuši uz sociālajos tīklos publicēto video, norādot, ka tas izskatās pēc Krievijas drošības dienestu provokācijām.

Lasiet arī: Krievija īpaši spēcīgi apšauda Kijivu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas