Pēc Kahovkas HES iznīcināšanas Ukrainā 700 000 cilvēku palikuši bez pienācīgas piekļuves dzeramajam ūdenim

Pēc Kahovkas HES iznīcināšanas Ukrainā aptuveni 700 000 cilvēku palikuši bez pienācīgas piekļuves dzeramajam ūdenim, intervijā ziņu aģentūrai AP pavēstīja ANO ārkārtas palīdzības koordinators Mārtins Grifits.

Grifits sacīja, ka problēmas ar dzeramo ūdeni ir gan Ukrainas, gan Krievijas kontrolētajās teritorijās, kā arī ir problēmas ar ūdens piegādi Zaporižjas atomelektrostacijas (AES) reaktoru dzesēšanai.

Applūdušas lauksaimniecības zemes, un Grifits uzsvēra, ka plūdu postījumi gandrīz neizbēgami samazinās labības eksportu un paaugstinās pārtikas cenas visā pasaulē.

Grifits norādīja, ka ūdeņi ir plūduši pāri arī mīnētām teritorijām, un šīs mīnas aizplūdīs uz vietām, kur cilvēki tās negaida, apdraudot pieaugušos un jo īpaši bērnus.

Viņš pavēstīja, ka ANO nāks klajā ar īpašu aicinājumu palielināt palīdzību Ukrainai, lai varētu tikt galā ar problēmām, ko radījusi Kahovkas HES iznīcināšana. Tomēr Grifits sacīja, ka pirms aicinājuma izsludināšanas viņš vēlas nogaidīt dažas nedēļas, lai redzētu, kādas ir sekas uz ekonomiku, veselību un vidi.

Lasiet arī: VIDEO| Kahovkas ūdenskrātuvē paliks seši līdz septiņi metri ūdens

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas