VIDEO | Krievijas uzbrukumā Ukrainas pilsētai vismaz 17 mirušie

Trešdien, 6.septembrī, kad Kijivā viesojās ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens (Antony Blinken), Krievijas uzbrukumā pārpildītam tirgum Ukrainas austrumu pilsētā Kostjantiņivkā tika nogalināti vismaz 17 cilvēki un 32 ievainoti, tā, atsaucoties uz Ukrainas amatpersonu ziņoto, raksta Reuters.

Prezidents Volodimirs Zelenskis nosodīja uzbrukumu, atklājot, ka tā mērķis bija tirgus, veikali un aptieka rūpnieciskajā pilsētā, kas atrodas netālu no frontes līnijas, sakot, ka tas esot bijis apzināts uzbrukums “miermīlīgai pilsētai”. Viņš uzsvēra, ka jebkāda veida sadarbību ar Krieviju nozīmē, ka tiek pievērtas acis uz tās rīcības nekaunību, uzsverot nepieciešamību stāties pretī šādai necilvēcībai.

“Šis Krievijas ļaunums ir jānovērš pēc iespējas ātrāk,” Zelenskis sacīja lietotnē Telegram.

Sociālajos tīklos izplatītajos kadros un attēlos bija redzams sprādziena brīdis un spilgtas tā sekas – sagrautas veikalu vitrīnas, apdedzināti transportlīdzekļi, gruvešiem un metāllūžņiem klāta iela un cilvēku līķi. Bija redzams, kā glābšanas dienesti šķiro gruvešus.

Aculieciniece Diāna Khodaka, uzbrukumā cietušās aptiekas darbiniece, aģentūrai Reuters aprakstīja brīdi, kad notika sprādzieni, esot parādījušies gaismas “zibšņi” un viņa cilvēkiem likusi gulties uz zemes. Viņa stāstīja par dažu cietušo ievainojumiem, proti, kāda sieviete aptiekā ienāca ar asiņojošām ekstremitātēm, bet citu

sievieti karavīri atveda ar atklātu kājas lūzumu, kur “no kājas ārā līda kauls”.

Kostjantiņivka, kurā pirms Krievijas iebrukuma pirms 18 mēnešiem dzīvoja aptuveni 70 000 iedzīvotāju, atrodas aptuveni 30 km attālumā no kara plosītās Bakhmutas pilsētas, kur jau mēnešiem ilgi turpinās intensīvas kaujas.

Kostjantiņivkas pilsēta atrodas aptuveni 560 km no Kijivas un uzbrukuma laikā ASV valsts sekretārs Antonijs Blinkens tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un citām amatpersonām vizītē, kuras mērķis bija izrādīt atbalstu Ukrainai karā ar Krieviju.

Blinkens uzslavēja Ukrainas panākumus notiekošajā pretuzbrukumā pret Krievijas spēkiem un paziņoja par jaunu

ASV palīdzības paketi, kas pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru.

Krievija uz uzbrukumu uzreiz nereaģēja, atkārtoti noliedzot, ka būtu apzināti mērķējusi uz civiliedzīvotājiem. Pirms Blinkena vizītes trešdien Maskava arī pauda pārliecību, ka ASV plāno turpināt finansēt Ukrainas bruņotos spēkus notiekošajā konfliktā “līdz pēdējam ukrainim”.

Lasiet arī: Blinkens: ASV maksimāli palielinās atbalstu Ukrainai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas