Ukraiņi veido jaunus ierakumus ap Bahmutu

Ukrainas spēki ap Bahmutu veido jaunus ierakumus, lai traucētu ienaidnieka pārvietošanos, savukārt ASV un Vācija apspriedīs jaunas militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Bahmutas apkārtne ir kļuvusi par asiņaināko kauju vietu visā kara gaitā, un okupantu armijas uzbrukumi ir teju nepārtraukti. Ukrainas Nacionālās gvardes komandiera vietnieks Volodimirs Nazarenko sacīja: «Viņi neņem vērā savus zaudējumus, cenšoties ieņemt pilsētu ar spēku. Mūsu spēku uzdevums šobrīd ir radīt ienaidniekam maksimālus zaudējumus. Katrs Ukrainas zemes metrs ienaidniekam maksā simtiem dzīvību.»

Pēdējās 24 stundās līdz piektdienas, 3.marta, rītam Ukrainas spēki atvairījuši vairāk nekā 170 uzbrukumus. Atsisti uzbrukumi Bahmutai un divām apdzīvotām vietām uz rietumiem no Bahmutas. Krievija smagi apšaudījusi Časivjaru uz rietumiem no Bahmutas un vismaz divas apdzīvotas vietas uz dienvidiem. Apkārtnes pilsētās un ciemos izveidoti jauni ierakumi, kas liecina, ka ukraiņi nostiprina savas pozīcijas.

Nazarenko norādīja:

«Mums nepieciešams maksimāli daudz munīcijas. Šeit ir daudz vairāk krievu nekā mums ir munīcijas to iznīcināšanai. Ienaidnieka kareivju skaits nav svarīgs. Svarīga ir tehnika.»

Krievija apšaudījusi arī Zaporižjas un Hersonas apgabalus.

3.martā plānota ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) un Vācijas kanclera Olafa Šolca (Olaf Scholz) tikšanās, kuras laikā viens no galvenajiem sarunu tematiem būs ASV militārās palīdzības pakete Kijivai 400 miljonu dolāru apmērā. Tajā ietilps galvenokārt munīcija HIMARS sistēmām un Bradley bruņutransportieriem. ASV jau sniegušas Ukrainai bruņojumu apmēram 32 miljardu dolāru vērtībā. Amatpersonas arī apspriedīs bažas, ka Ķīna varētu piegādāt ieročus Krievijai.

Tikmēr Indijā, G20 valstu ārlietu ministru tikšanās laikā, ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens (Antony Blinken) aicināja Krievijas ārlietu miistru Sergeju Lavrovu izbeigt karu un mudināja Maskavu atsaukt lēmumu atteikties no dalības Stratēģiskā bruņojuma samazināšanas līgumā. Šī bija pirmā abu politiķu tikšanās kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Lasiet arī: Ukraina turpina aizstāvēt pozīcijas Bahmutā; situācija ir kritiska

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas