Fon der Leiena paziņo par palīdzības palielināšanu Gazai

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena (Ursula von der Leyen) Eirpoas Savienības (ES) diplomātu sanāksmē pirmdien, 6.novembrī, paziņoja par papildu 25 miljonu eiro piešķiršanu humānajai palīdzībai Gazai, tādējādi ES kopējā humānā palīdzība Gazai šogad pārsniedz 100 miljonus eiro, ziņo Politico.

Uzstājoties ES diplomātiskās struktūras ikgadējā sanāksmē, Urzula fon der Leiena sacīja, ka “pirms divām nedēļām mēs jau trīskāršojām savu palīdzību Gazai”. Viņa savā runā uzsvēra, ka Izraēlai, lai gan tai ir tiesības sevi aizstāvēt, ir jācenšas konfliktā ar Hamās pēc iespējas samazināt civiliedzīvotāju upurus.

Izraēla uzbrūk Gazas joslai, reaģējot uz Hamās 7.oktobra uzbrukumu, kurā tika nogalināti 1 400 izraēliešu un 240 sagūstīti ķīlniekos. Hamās kontrolētās veselības aprūpes iestādes Gazā apgalvo, ka kopš uzbrukuma ir nogalināti vairāk nekā 9 770 palestīniešu.

Lai gan uz Izraēlu tiek izdarīts arvien lielāks starptautisks spiediens samazināt civiliedzīvotāju upurus, Izraēla noraida aicinājumus izbeigt uguni Gazā,

uzstājot, ka uguns tiks pārtraukta tikai tad, kad tiks atdoti ķīlnieki.

ES vadītāji sanāksmē arī uzsvēra, ka ir svarīgi izveidot “humānās palīdzības koridorus un pauzes”, lai piegādātu palīdzību palestīniešiem.

Tajā pašā konferencē Žuzeps Borels (Josep Borrell) uzsverot nepieciešamību piemērot starptautiskās tiesības un novērst civiliedzīvotāju upurus, ierosināja ideju par “humānajām pauzēm, ko līdzsvaro Sarkanā Krusta piekļuve”, lai tas varētu strādāt pie ķīlnieku atbrīvošanas.

Lasiet vairāk: Izraēlas armija sašķēlusi Gazas joslu divās daļās

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas