Putins ikgadējā uzrunā runā par karu Ukrainā, kodolspējām un attiecībām ar Rietumiem

Ceturtdien, 29.februārī, prezidents Vladimirs Putins uzstājās ar ikgadējo valsts stāvokļa pārskatu, informējot Krievijas tautu, parlamenta deputātus, valsts amatpersonas, militāros komandierus un karavīrus par karu Ukrainā, Maskavas kodolspējām un attiecībām ar Rietumiem, runai izskanot divas nedēļas pirms prezidenta vēlēšanām, kurās Putins, domājams, ar pārliecinošu pārsvaru iegūs vēl vienu sešu gadu termiņu, ziņo Reuters.

Uzrunā, runājot par karu Ukrainā, Putins uzsvēra Krievijas tautas vienotību un uzticību valstij notiekošā konflikta Ukrainā laikā. Putins apgalvoja, ka “mēs nesākām šo karu Donbasā”, un atkārtoti apliecināja Krievijas apņemšanos izbeigt karu, vienlaikus

izskaužot to, ko viņš dēvēja par nacismu, “lai izpildītu visus īpašās militārās operācijas uzdevumus”.

Viņš atzina arī grūtos pārbaudījumus un zaudējumus karā, uzsverot “Krievijas iedzīvotāju absolūtā vairākuma” atbalstu “militārajai operācijai”, un apņēmās “aizsargāt mūsu pilsoņu suverenitāti un drošību”.

Putins uzsvēra Krievijas politiskās sistēmas kā suverenitātes pīlāra nozīmi, paužot apņemšanos attīstīt demokrātiskās institūcijas un pretoties ārvalstu ietekmei.

Viņš kritizēja Rietumus par koloniālu uzvedību, apsūdzot Rietumus mēģinājumos kavēt Krievijas progresu, lai Krievijas vietā radītu atkarīgu, panīkušu valsti, “kurā viņi var darīt, ko vēlas”.

Runājot par dialogu ar ASV, Putins pauda Krievijas gatavību diskusijām par stratēģisko stabilitāti, bet noraidīja nesenos pārmetumus par kodolieroču izvietošanu kosmosā, uzskatot tos par triku, lai manipulētu ar sarunām par labu ASV.

Putins apsūdzēja Rietumus, ka tie provocē konfliktus visā pasaulē,

tostarp Ukrainā un Tuvajos Austrumos. Viņš runāja par NATO draudiem nosūtīt karaspēku uz Ukrainu un apšaubīja šādas NATO rīcības jēgu, uzsverot Krievijas spēju vērsties pret NATO teritorijām, šādā gadījumā, brīdinot par iespējamo konfliktu, kurā iesaistīti kodolieroči, kas varētu izraisīt “civilizācijas iznīcību”.

Viņš arī pauda bažas par ieroču ražošanas sacensību ar Rietumiem, uzsverot nepieciešamību attīstīt valsts aizsardzības rūpniecības kompleksu.

Viņš uzsvēra Krievijas spēku paaugstināto kaujas gatavību un panākumus Ukrainā, norādot uz sasniegumiem stratēģisko kodolspēku, hiperskaņas sistēmu un citu raķešu tehnoloģiju jomā.

Putins arī atzina pastāvošās nabadzības problēmas, kas īpaši skar daudzbērnu ģimenes, un paziņoja par plāniem īstenot jaunu valsts projektu “Ģimene”, kura mērķis ir uzlabot dzīves līmeni un veicināt dzimstību.

Lasiet arī: Putins faktiski ir tas pats Hitlers, tā politikas eksperts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas