Ugunsdzēsēji no ugunsgrēka dzīvojamā mājā Liepājā izglābj 50 cilvēkus

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD.

Šorīt, 16.septembrī, pulksten 4.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Flotes ielu Liepājā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas otrajā stāvā deg dzīvoklis pilnā 12 kvadrātmetru platībā, un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Ar kāpņu un glābšanas masku palīdzību no ēkas tika izglābti 50 cilvēki.

Viens cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās gandrīz pēc trīs stundām.

15.septembrī pulksten 22.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Zaļo ielu Sedā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega gāzes balons 0,5m2 platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas dzīvokļa, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, izglāba vienu cilvēku, savukārt pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci mājas iedzīvotāji. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas iznesa gāzes balonu, kā arī pārbaudīja visus ēkā esošos dzīvokļus un izvēdināja tajā esošo nelielo piedūmojumu.

Tāpat 16.septembrī pulksten 12.27 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Aglonas ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega bēniņi 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja trīs cilvēkus.

Kā informē VUGD, aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūdra, koks un ogles.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas