Vienotības «pelēkais kardināls» pametīs partijas amatu

Pēc 11 gadiem Vienotības ģenerālsekretāra amatā drīzumā šo posteni atstās Artis Kampars, vēsta Latvijas Avīze.

Ne Kampars, ne partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens nav atklājuši, kas pārņems šo amatu. Abi skaidrojuši, ka pārejas process būs pakāpenisks, kura laikā

Kampars turpinās strādāt «pagaidu režīmā un pārskatāmā periodā beigs pildīt savus pienākumus».

Kampars palikšot partijā un sola arī turpmāk tajā aktīvi darboties. Ašeradens pieļāva, ka Kampars varētu turpināt darboties partijā citā kapacitātē, bet kādā – to varēšot pateikt pēc tam, kad būs izstrādāta jaunā partijas stratēģija, kuru plānots prezentēt Vienotības kongresā augustā.

«Ir sācies jauns cikls un ir jānāk jauniem cilvēkiem. Tā ir abpusēja vienošanās, un šeit nav nekāda konflikta,» piebildis Kampars. Viņš sevi valsts pārvaldē vairs neredzedzot un, visticamāk, atgriezīšoties uzņēmējdarbībā, jo Kampars ir arī savs uzņēmums.

No LETA arhīva: Artis Kampars dzimis 1967. gadā 3.maijā, dzīvo Tukumā, precējies, trīs dēlu tēvs. Hobijs – snovbords. Absolvējis (1992) Rīgas Tehniskās universitātes Mehānikas un mašīnbūves fakultāti specialitātē Automobiļi un automobiļu saimniecība; iegūts inženiera–mehāniķa diploms. Tika ievēlēts Saeimas 8.–10.sasaukumā, bijis Privatizācijas aģentūras padomes priekšsēdētājs (2009), ekonomikas ministrs divās Valda Dombrovska valdībās (2009-2011).

Lasiet arī: AS norobežojas no Ašeradena lēmuma atstāt Jaunzemi amatā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas