TikTok aizlieguma īstenošanai Baltais nams federālajām aģentūrām dod 30 dienas

Nedēļas sākumā ASV Baltā nama administrācija paziņojusi, ka dod federālajām aģentūrām 30 dienas laika, lai TikTok lietotne tiktu noņemta no visu darbinieku oficiālajām ierīcēm, īstenojot ASV Kongresa aizvadītajā gadā pieņemto lēmumu par šīs lietotnes aizliegumu vēstī aģentūra Reuters.

«Lai izvairītos no datu aizsardzības drošības riskiem, valdības aģentūrām būs 30 dienas laika, lai izdzēstu TikTok lietotni no aģentūrām piederošām vai to nodarbinātām  IT ierīcēm.

Līdztekus tiks aizliegta arī interneta plūsma no ierīcēm uz šo sociālo tīklu aplikāciju,» savā memorandā norādījusi Baltā nama Pārvaldības un budžeta biroja direktore Šalanda Janga.

Līdzīgi aizliegumi attiecībā uz TikTok vietnes lietošanu no amatpersonu «darbam paredzētām ierīcēm» ir pieņemti arī Eiropas Savienības (ES) valstīs, Kanādā un Taivānā. 

Sociālo tīklu vietnē TikTok pieder kompānijai ByteDance. Ņemot vērā, ka ByteDance ir saistīta ar Ķīnas valdību, rietumu valstis pēdējā laikā pievērš pastiprinātu uzmanību   bažām, saistībā ar to, cik liela piekļuve Ķīnai varētu būt lietotāju datiem caur  TikTok aplikāciju. 

Savukārt ByteDance kam pieder lietotne publiskajā telpā ir «amerikāņu bažas par to, ka Ķīnas valdība izmanto TikTok spiegošanai» nodēvējis par «baumām» un «dezinformāciju».

Lasiet arī:Tesla cienītāji cer sadzirdēt jaunumus par lētākiem elektroauto

 

 

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas