X (Twiterī): Baltijas antifašisti piedāvā “pretoties okupācijai un atbrīvot Latgali”

Sociālajā tīklā X (Twitter) Latvijas iedzīvotājus nepatīkami pārsteidzis Baltijas antifašistu izplatītais aicinājums pasludināt Latgali par neatkarīgu teritoriju.

X lietotājs ar segvārdu Polittehnologs Mudiņš padalījies ar Baltijas antifašistu izplatīto plakātu, kurā pausti tādi saukļi, kā “Pretojies okupācijai” un “ Latgales tautas republika būs neatkarīga!”.

“Biedri antifašisti, ko jūs domājat par latgaliešu neatkarību?” jautā plakāta autori.

Tāpat tiek solīts, ka “neatkarīgajai Latgales tautas republikai būs suverēna iekšpolitika un ārpolitika, divas valsts valodas un augsts dzīves kvalitātes līmenis”. “Tiks saglabāts valsts kultūras un vēstures mantojums un attīstīta ekonomiskā izaugsme ar valodas ziņā līdzīgām valstīm,” vēsta solījumi uz plakāta.

Tikmēr Latvijas iedzīvotājus šāds aicinājums “dara tramīgus” – daļa norāda, ka tas ir pierādījums, tam, ka “tie nabaga 5000 Krievijas pensionāru, kuri 30 gadu laikā nav gribējuši iemācīties latviešu valodu, ir nopietns drauds valsts drošībai”.

Savukārt X lietotājs Artis Schlossenberg ironizē, ka Baltijas antifašistu iedvesmojis aizsardzības ministra amata kandidāta Andra Sprūda paustais intervijā radio Mixnews. Jautāts, kā viņš cīnītos par Latgales autonomiju vai neatkarību, Sprūds atbildējis, ka tas esot atkarīgs no situācijas. “Kā notiek pats process? Ja process norit konstitucionāli, miermīlīgi un demokrātiski, tad uzskatu, ka ir pamats sarunai,” pauž Sprūds.

Ar Schlossenberg vienisprātis ir Mikijpele – viņasprāt, “progresīvā Sprūda prokremliskās runas ir iedrošinājušas šādas runas”.

X lietotājs ar segvārdu Tālavas Taurētājs atradis sociālajā tīklā Telegram Latgales tautas republikas kontu, kam ir deviņi sekotāji.

“Izskatās, ka Krievija atkal plāno aktualizēt Latgales separātisma jautājumu,” spriež Tālavas Taurētājs.

X lietotājs Verners no Nācaretes apšauba Krievijas spējas “nokampt gabaliņu no NATO valsts”. “Nu te bez stresa vispār! Lai viņi tur perās savā sulā. Nu neviens viņiem neļaus pievienoties pie orkiem. NAV orkiem resursu, ar kuriem uzbrukt NATO! Un tuvākos dažus gadu desmitus nekas arī nebūs. Dēļ sankcijām tur nekāda nopietna ražošana nav iespējama,” spriež Verners no Nācaretes.

 

Savukārt Gatis Auziņš norāda, ka “preventīvos pasākumus vajadzēja veikt ātrāk, jo Latgales reģionā augstos amatos sēž Latvijas valstij nelojāli cilvēki”.

Daži sociālo tīklu lietotāji vēlas zināt, kas par šādiem aicinājumiem ir sakāms Valsts drošības dienestam un citām par valsts drošību un suverinitāti atbildīgām iestādēm.

Starp diskusijas dalībniekiem ir arī daži krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji, kas uzsver, ka “Latvija ir nedalāma valsts un, ja kādu tas neapmierina, viņš var braukt prom”.

 

Vairākums norāda, ka “neviens nespiež neapmierinātos šeit [Latvijā] dzīvot”.

Lasiet arī: G20 samitā aicina uz mieru, taču izvairās nosodīt Krieviju par karu Ukrainā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas