Vizītē Kijivā negaidīti ieradies ASV aizsardzības ministrs

Pirmdien, 20 novembrī, Kijivā iepriekš neizziņotā vizītē ieradies ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins (Lloyd James Austin III) , lai apliecinātu Vašingtonas tālāku atbalstu cīņā pret Krievijas spēku iebrukumu.

ASV ir piešķīrušas desmitiem miljardu dolāru drošības palīdzības Ukrainai un vairākkārt solījušas atbalstīt Kijivu “tik ilgi, cik tas būs nepieciešams”, taču stingrās līnijas republikāņu likumdevēju pretestība ir radījusi šaubas par ASV palīdzības nākotni.

Pentagona vadītājs “šodien devās uz Ukrainu, lai tiktos ar Ukrainas līderiem un apliecinātu ASV stingro atbalstu Ukrainas cīņai par brīvību,” teikts ASV aizsardzības resora paziņojumā par vizīti, par kuru iepriekš netika paziņots drošības apsvērumu dēļ.

“Viņš arī uzsvērs ASV apņemšanos turpināt sniegt Ukrainai drošības palīdzību, kas tai nepieciešama, lai aizsargātos no Krievijas agresijas,” teikts paziņojumā.

Ceļojums uz Kijivu ar vilcienu no Polijas

ir otrā Ostina vizīte kopš 2022.gada februāra, kad Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Vašingtona ir lielākais militārās palīdzības sniedzējs Kijivai, un amerikāņu palīdzības samazināšana būtu liels trieciens Ukrainai, kas gatavojas kara otrajai ziemai.

Daži republikāņu likumdevēji iebilst pret palīdzības turpināšanu, tomēr ASV palīdzība nav pārtraukta. Joprojām ir pieejama iepriekš apstiprinātā palīdzība, ko var izmantot. Taču Pentagona preses sekretāra vietniece Sabrina Singa šā mēneša sākumā sacīja, ka palīdzības paketes “ir kļuvušas mazākas, jo mums bija jāsamazina mūsu atbalsts Ukrainai”.

Lasiet arī: “Putins gūs panākumus”, ja ASV samazinās finansējumu Ukrainai, brīdina augstākā līmeņa vadītāji

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas