Igaunijā par 50% pieaudzis zādzību skaits veikalos

Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes (PPA) un ERGO Insurance dati liecina, ka šogad reģistrēts vairāk zādzību no veikaliem nekā pērn, raksta Igaunijas medijs ERR News.

2023.gada jūnijā PPA reģistrējusi 497 zādzību gadījumus no veikaliem, bet pērn jūnijā – 315. ERGO pārstāvis Erko Makjenko ( Erko Makienko) pastāstīja, ka tas nozīmē, ka, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, zādzību skaits pieaudzis par 57%, un līdzīga tendence līdz ar to vērojama arī aplūkojot gadu kopumā.

“Šogad zādzību skaita pieaugums ir skaidri redzams. ERGO Insurance nācies saskarties arī ar vairākiem gadījumiem, kas noslēgušies ar ļoti lieliem zaudējumiem, tāpat jārisina mazākas lietas,” piebilda Makjenko.

Viņš pastāstīja par gadījumu, kad zagļi izsita veikala stikla durvis ar akmeni un nozaga divus elektrovelosipēdus, kuru kopējā vērtība bija 6000 eiro.

Plašāka zādzība notikusi elektropreču veikalā, no kura divi zagļi aiznesuši preces 48 tūkstošu eiro vērtībā.

Starp nozagtajām precēm bija mobilie telefoni, planšetes un lidroboti. Neskatoties uz to, ka veikals tika novērots, un apsardzes darbinieki ieradās 14 minūtes pēc signalizācijas ieslēgšanās, noziedznieki notikuma vietu jau bija pametuši.

ERGO Insurance apliecināja, ka zādzību skaits pieaug ne tikai no veikaliem. Piemēram, šogad jau ir bijuši vairāki gadījumi, kad apdrošināšanas uzņēmuma darbiniekiem bijis jāsaskaras ar gadījumiem, kad noziedznieki piesavinājušies ūdenstransporta līdzekļus. Makjenko sacīja, ka šādos gadījumos tā, visticamāk, ir pasūtījuma zādzība: “Kādam ir nepieciešamas konkrētas detaļas. Šīs zādzības ir iepriekš plānotas. Tiek izvēlēts “īstais” objekts, un izmantoti vajadzīgie rīki. Šajā sektorā ir ļoti maz nejaušu zādzību, kad kaut kas ir piesaistījis zagļa uzmanību, manta tiek paņemta un zaglis aizmūk.”

Pieaudzis arī zādzību skaits no būvlaukumiem, un zagļi izvēlas dārgus rīkus. Makjenko norādīja, ka šajos apstākļos ir vērts pārskatīt drošības līdzekļus un pārliecināties, ka signalizācija darbojas un nosedz visu nepieciešamo teritoriju.

Lasiet arī: Igaunijā policistiem ik nedēļu nākas apsvērt ieroča izmantošanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas