Brīdina: Vidzemes šosejas posms no Vangažiem līdz Siguldai ir ļoti grūti izbraucams

Ilgstošas stipras snigšanas un puteņa rezultātā uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Vangažiem līdz Siguldai ir iestājušies ārkārtas braukšanas apstākļi, kas nozīmē, ka posms ir ļoti grūti izbraucams. “Latvijas Valsts ceļi” aicina izvēlēties citu maršrutu vai atlikt braucienus pa Vidzemes šoseju šajā posmā.

Piektdien, 15. decembrī, sniegs un apledojums lielā daļā valsts teritorijas apgrūtina braukšanas apstākļus pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 91 VAS ”Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir: Tallinas šoseja (A1) visā posmā; Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei; Valmieras šoseja (A3) posmā no Murjāņiem līdz Stalbei; Rīgas apvedceļš (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā posmā; Rīgas apvedceļš (Salaspils – Babīte) (A5) visā posmā; Daugavpils šoseja (A6) posmā no Rīgas līdz Skrīveriem un no Nīcgales līdz Paterniekiem; Bauskas šoseja (A7) visā posmā; Jelgavas šoseja  (A8) posmā no Rīgas līdz Olainei. Tāpat arī Liepājas šoseja (A9) no Rīgas līdz Kaģiem un no Anneniekiem līdz Kalvenei; Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij; Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no Špoģiem līdz Medumiem; Daugavpils apvedceļš (A14) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Krāslavas, Liepājas, Ogres, Rīgas, Saldus, Talsu, Tukuma, un Ventspils apkārtnēs.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook.

Lasiet arī: Maksas pieaugums par braucienu. Sāks ieviest jaunu reģionālā sabiedriskā transporta biļešu un tarifu sistēmu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas