Keita Midltone atvainojas par ažiotāžas pilno Mātes dienas foto “rediģēšanu”

Pirmdienas rītā, 11.martā, Keita Midltone (Kate Middleton) atvainojās par “rediģēto” bildi, kurā redzama Keita un viņas trīs bērni, ko karaliskā ģimene publicēja svētdien. Rediģētais attēls, kuru pasaules vadošās mediju aģentūras bija izņēmušas no aprites, jo pastāvēja bažas, ka tas ir manipulēts, bija izraisījis ažiotāžu, turpinoties spekulācijām par Velsas princeses veselības stāvokli pēc gada sākumā veiktās operācijas, ziņo Politico.

“Paldies par jūsu laba vēlējumiem un nepārtraukto atbalstu pēdējo divu mēnešu laikā,” sociālajos tīklos pie bildes rakstīja Keita, vēlot visiem laimīgu Mātes dienu.

Taču pirmdien viņa atzina, ka fotogrāfija ir rediģēta, un atvainojās par pārpratumiem.

“Tāpat kā daudzi amatieru fotogrāfi, arī es reizēm eksperimentēju ar rediģēšanu,” sociālajos tīklos paziņoja Keita. “Es gribēju atvainoties par jebkādām neskaidrībām, ko izraisīja ģimenes fotogrāfija, ar kuru mēs vakar dalījāmies. Es ceru, ka visiem, kas svinēja, bija patiešām laimīga Mātes diena.”

Kensingtonas pils februāra beigās centās kliedēt baumas saistībā ar Keitas ilgstošo prombūtni no sabiedrības redzesloka, kas veicināja sazvērestības teorijas par viņas atrašanās vietu. Pils apliecināja, ka Keitai klājas labi, taču uzsvēra, ka sniegs tikai būtiskus jaunumus par viņas atveseļošanos.

Tomēr pirmās oficiālās princeses fotogrāfijas publiskošana kopš operācijas svētdien

izraisīja vēl vairāk spekulāciju, speciālistiem norādot uz attēla rediģēšanu.

Svētdien vēlu vakarā lielākās ziņu aģentūras, tostarp “Associated Press” (AP), “Reuters”, “Getty Images” un “Agence France-Presse” (AFP), atsauca karaļnama fotogrāfiju, atsaucoties uz acīmredzamu foto “manipulāciju”.

Šāds lēmums ticis pieņemts pēc rūpīgas pārbaudes, kurā atklājās neatbilstības, piemēram, princeses Šarlotes kreisās rokas un džempera piedurknes novietojums.

Apvienotās Karalistes drošības ministrs Toms Tugenhats (Tom Tugendhat) pirmdien “Times Radio” sacīja, ka ģimenes nereti “nedaudz” uzlabo savas un savu bērnu bildes, uzsverot, ka ir ļoti svarīgi saglabāt godīgumu un precizitāti publiskajos attēlos.

Lasiet arī: VIDEO | “Oskara” balvu ieguvušais ukraiņu režisors balvu iemainītu pret mieru Ukrainā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas